Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR Ontbreekt

Anoniem
Passer
8 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik wilde vorige week een nieuwe installatie uitvoeren op de 'Acer Aspire 5100' met Vista home premium.
  Ik heb het volgende gedaan met[b:5ab0e9055f] eRecovery van Acer [/b:5ab0e9055f] zelf:
  De laptop installeren in standaardinstellingen. (ik heb trouwens al vaker op andere laptops met dit programma gewerkt).
  Het verliep gewoon zoals normaal, en kreeg op het einde:[b:5ab0e9055f] 'De Windows installatie is voltooid, Windows wordt nu opnieuw opgestart.[/b:5ab0e9055f]
  Maar helaas, windows vista werd niet meer opnieuw opgestart..
  Ik heb werkelijk de hele week op forums naar oplossingen gezocht, en heel veel dingen geprobeert (ook dus de melding dat NTLDR ontbreekt)
  Als ik een CDrom van Windows XP in de laptop doe, en in de setup f2 > Boot > en 1e plek DVD/CD, gaat de laptop ook gewoon goed aan, druk ik op een toets om via de windows xp dvd op te starten wat deze vervolgens ook gewoon doet, de hardwareinstellingen controleren en ga maar door, en stopt net daarmee voordat ik normaal het blauwe scherm met de partitieschijven te zien krijg.
  Ik heb al een heleboel tutorials etc. geprobeerd maar tot nu toe zit ik nog steeds met hetzelfde probleem.
  [b:5ab0e9055f](DUS EVEN WAT KORTER UITGELEGD: eRecovery gebruikt > standaardinstellingen herstellen voltooid > vervolgens start laptop niet op terwijl dat wordt gezegd > sindsdien NTLDR probleem > geen NTLDR probleem als ik een CD besturingssysteem XP erin doe, druk gewoon op toets om door te gaan, laptop gaat alle hardwarecontroles goed af, en ineens valt het ding uit.)[/b:5ab0e9055f]
  Ik hoop snel dat iemand me hiermee kan helpen, bedankt alvast voor de moeite.

  Groetjes, B00tj3!
 • Ik heb het net weer geprobeerd, echter kwam hij al 1 stapje meer vooruit..
  Ik kreeg het beeld te zien met de partities en zo snel dat ik kon zien had ik niet eens de keuze om 'R' in te typen, alleen maar ENTER en om n partitie te verwijderen, en om een nieuwe partitie aan temaken, maar helaas viel die sneller uit dan mijn reactie….
 • NTLDR is missing:

  http://support.microsoft.com/kb/320397/nl
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1213169
  http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
  http://tinyempire.com/notes/ntldr-dutch.htm
 • [quote:200d1ffc92="b00tj3!"]… Het verliep gewoon zoals normaal, en kreeg op het einde: 'De Windows installatie is voltooid, Windows wordt nu opnieuw opgestart. … NTLDR probleem …

  geen NTLDR probleem als ik een CD besturingssysteem XP erin doe, druk gewoon op toets om door te gaan, laptop gaat alle hardwarecontroles goed af, en ineens valt het ding uit.)
  [/quote:200d1ffc92]De laatste klacht duidt op een mogelijk hardware probleem met de laptop. Misschien te warm? Misschien geheugen, harde schijf of wat anders. Ervan uitgaande dat de installatiesoftware goed werkt, is er toch iets mis, de informatie op de harde schijf wordt niet of niet correct teruggevonden. Ik verdenk in eerste instantie de harde schijf, maar het kan ook een ander onderdeel in de laptop zijn. Ik zou het zelf (nog) niet in de software zoeken.
 • Bedankt voor de informatie.
  De installatiesoftware is goed, ik heb deze vaker gebruikt op andere computers. Wat je zegt over de warmte van de laptop kan wel kloppen, ik vond het zelf ook al erg warm en heb het dan ook veilig schoongemaakt.
  Ik zit op 't moment op school, en vanmiddag nog maar een keer proberen.. Ik vind het alleen raar dat de laptop de hele tijd precies uitvalt tijdens t scherm dat ik de partities kan zien, is dit gewoon toeval of niet?
  In ieder geval bedankt, en ik heb die links ook al allemaal zelf gehad maar nog kom ik er niet uit. Ik hoop niet dat de harde schijf naar de knoppe is want zodat ik weet is er verder niets ernstigs mee gebeurd..
  groetjes, b00tj3
 • Ik heb het net nogmaals geprobeerd, ik krijg gelukkig meteen de vraag via de cdrom op te starten, hij voert nu hardwarecontrole volledig uit, en ik krijg het scherm met partities. Ik heb de C geselecteerd, deze was schoon. Ik heb toen gekozen voor de keuze Snel omdat ik bang was dat ie weer uit zou vallen, hij ging toen bestanden kopieren en kwam tot 40%, en viel weer uit..
  pff soms zou ik zo'n ding echt hard uit het raam willen smijten hahaha..


  mijn vragen:
  [b:b008c64693]- heb ik dit goed gedaan?
  - is het erg dat ik voor snel heb gekozen?
  - hij is dus opzich in staat om alles te installeren, heb net een halve dag gewacht.. dat is echt niet goed.. ligt dat aan de harde schijf?
  - denken jullie dat het nog mogelijk is om hem nog wat verder met de installatie te krijgen?[/b:b008c64693]

  de laptop is snel warm, dat is niet best maar ik vind het raar dat hij nu zover is gekomen en de andere keren niet..
  ik hoop snel wat te horen.. bedankt alvast
 • [quote:9a2f0ab00a="b00tj3!"]
  [b:9a2f0ab00a]- heb ik dit goed gedaan?[/b:9a2f0ab00a]
  ja

  [b:9a2f0ab00a]- is het erg dat ik voor snel heb gekozen?
  Nee, geen probleem. Het verschil tussen snel en volledig (of hoe is de term ook weer?) is, dat bij snel je alleen de begincluster van bestanden gaat wissen (zodat ze nadien overschreven mogen worden) - terwijl bij volledig àlle clusters worden gewist. Maar dit maakt bij het installeren geen verschil

  - hij is dus op zich in staat om alles te installeren, heb net een halve dag gewacht.. dat is echt niet goed.. ligt dat aan de harde schijf?[/b:9a2f0ab00a]Je sprak zelf al van het warm worden en (maar 'k ben geen hardware-specialist) ik denk in de richting van 'te warm worden'.
  Nu is het zo dat bij een gekochte laptop de koeling berekend is op de werkzaamheden van de laptop, en dus zou het wel eens kunnen dat je fans (ventilators) vol stof hangen en best 'ontstoft' worden - maar dit is dus gissen van mijn kant uit.
  En ik dènk alleen maar dat het aan de warmte ligt.

  [b:9a2f0ab00a]- denken jullie dat het nog mogelijk is om hem nog wat verder met de installatie te krijgen?[/b:9a2f0ab00a] 'k Zou zeggen van wèl, maar ook dit is maar gissen.

  Tot slot: ik zou eens een tweede post maken in Hardware en je probleem er KORT vertellen mèt een link van dit topic erbij.
  De mensen daar gaan je beter kunnen helpen.


  de laptop is snel warm, dat is niet best maar ik vind het raar dat hij nu zover is gekomen en de andere keren niet..
  ik hoop snel wat te horen.. bedankt alvast[/quote:9a2f0ab00a]
 • super, hartstikke bedankt dat zal ik doen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.