Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities op taakbalk zetten

4 antwoorden
  • Ik wil graag mijn 2 partities op de taakbalk vastpinnen in Windows 7. Bij vorige Windows versies maakte ik gewoon een snelkoppeling van een schijf op het bureaublad, sleepte die naar de taakbalk en dat was alles. Bij Windows 7 gaat dit niet. Ik heb wel onderstaande methode gevolgd voor mijn C schijf maar voor de andere schijf werkt dat niet. Ideen?? [b:678d430aba]U zou graag schijf C: op de taakbalk vastpinnen ( drive letter vastmaken aan taakbalk ): Open windows verkenner, zoek “computer” in het linkerpaneel, rechts zie je schijf C: Een rechtsklik op schijf C: , en kies dan “snelkoppeling maken”. De snelkoppeling staat nu op het bureaublad, en draagt de naam “lokale schijf C: – snelkoppeling” Verander deze naam in C.exe Rechterklik op C.exe , en kies “eigenschappen” Bij Doel geef je als padnaam het volgende in : C:\Windows\explorer.exe C:\ Je klikt op OK en/of Toepassen Dan klik je op “Ander pictogram” In het volgende venster zie je : Zoek in dit bestand naar pictogrammen Je ziet staan : %SystemRoot%\explorer.exe Vervang dit door : %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll ofwel %SystemRoot%\system32\DDORes.dll (Dit bevat ikonen met hoge resolutie) Dan heb je een meer uitgebreide keuze Kies nu een pictogram, en lik op ok en/of Toepassen. Doe nu een rechterklik op C.exe , en kies “aan de taakbalk vastmaken” Nu moet je herstarten. Mocht het nieuwe pictogram nog niet op de taakbalk te zien zijn, dan sleep je het ernaar toe (met linkermuisknop ingedrukt). U kan dit doen met alles wat u op de taakbalk wil vastpinnen : eerst de extensie veranderen naar .exe, zodat in het contextmenu “vastmaken aan taakbalk” verschijnt[/b:678d430aba]
  • Wellicht een alternatief: sleep vanuit verkenner de c: en de d: schijf naar de taakbalk. Als je vervolgens rechtsklikt op het verkenner ikoon, zul je een link naar c: en d: zien. Een andere optie is het startmenu aanpassen, waarbij je computer als menu ipv link laat weergeven.
  • Ja ok dat kan ook, bedankt. Maar het moet toch mogelijk zijn die D-schijf daar ook neer te zetten.
  • Het zijn twee links naar verkenner. Bij standaard instellingen gaat windows die volgens mij altijd combineren in een jumplist.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.