Vraag & Antwoord

OS Windows

trage opstart

Anoniem
hmakonings
3 antwoorden
 • Ik heb op mijn pc windows xp home edition sp3.
  Nu heb ik op een tweede nieuwe schijf windows 7 ultimate geinstalleed en deze ook als voorkeur ingesteld. wanneer ik nu de comp. aanzet komt als eerste het intell logo en dat blijft ongeveer één minuut staan voor de computer als normaal opstart.
  Kies ik opnieuw opstarten dan verdwijnt het logo al na 7 seconden en start dan normaal op. Ik heb een medion 8808 met intell dual core d 830 3 GHz. 3 MB geheugen en één schijf van 250 Gb en één van 1 Tb.
  Kan de opstart bij aanzetten wat sneller?
  Alvast bedankt
  Huub
 • Was dit eerder niet het geval? Het lijkt mij namelijk niet aan de besturingssystemen te liggen. Op het moment dat het Intel-logo wordt weergegeven is de computer nog bezig met Bios-opties, het OS is dan nog niet aan het starten.

  Die tweede schijf zat er eerst nog niet in? Het zou daar mee te maken kunnen hebben, het herkennen van de schijf door het bios bijvoorbeeld.

  In het Bios kun je 'ergens' instellen om niet het logo te tonen, maar weer te geven wat de computer op dat moment aan het doen is. Zo kun je er achter komen wat het probleem veroorzaakt.

  Succes.
 • 3 MB geheugen ????? Je zal wel 3 GB bedoelen denk ik . :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.