Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 7 - 32 bit of 64 bit

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • ik heb een packard bell systeem 64 bit
  dualcore
  4gb geheugen
  vista home premium 64 bit

  ik wou er windows 7 ultimate 32 bit opzetten

  is dit mogelijk

  en wat merk ik als verschil , als die 32 bit er op kan

  is het trager of juist sneller

  blijft het geheugen het zelfde

  de 1 zegt 32 bit kan tot 4 gb geheugen aan
  de ander zegt weer , nee hoor maar tot 2 gb

  maar wat is het nou
  wat is nou wijsheid

  wel of niet de 32 bit
 • Het is eigenlijk heel simpel. Stel je hebt maar 8 bits, daarmee kun je 2 tot de achtste dus 256 adressen mee weergeven. Heb je 16 bits zoals vroeger vaak de hobbycomputers, dan zijn het er 2 tot macht 16 = 65536 enz. Zo doorgaand kom je bij 32 bits op max. 4 GB uit. Dat is bereikbaar geheugen, inclusief videogeheugen. Daarboven kun je hem bij wijze van spreken helemaal volstouwen, hij gebruikt er maar 4 GB van. Die max. 2 GB die door sommigen wordt genoemd zal de maximale bestandsgrootte zijn.

  Het zal duidelijk zijn dat je die beperking bij 64 bits niet hebt. Het is alleen een misschien klein prijsverschil wat je nog tegen zou kunnen houden, maar als je al een 64 bits processor hebt, is er nauwelijks reden om als je toch nieuw koopt nog te kiezen voor 32 bits. Dus zet er gewoon de 64 bits versie op, die is ook veel meer toekomstgericht.
 • Bij 32-bit zal er maximaal 3,2GB geadresseerd worden aangezien de rest inderdaad wordt gereserveerd voor andere apparaten zoals video.
  Gevolg is dus dat je 0,8Gb verliest. Echter een ramp is dat niet, er zijn maar weinig programma's die zoveel geheugen verbruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.