Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 7 - 32 bit of 64 bit

3 antwoorden
  • ik heb een packard bell systeem 64 bit dualcore 4gb geheugen vista home premium 64 bit ik wou er windows 7 ultimate 32 bit opzetten is dit mogelijk en wat merk ik als verschil , als die 32 bit er op kan is het trager of juist sneller blijft het geheugen het zelfde de 1 zegt 32 bit kan tot 4 gb geheugen aan de ander zegt weer , nee hoor maar tot 2 gb maar wat is het nou wat is nou wijsheid wel of niet de 32 bit
  • Het is eigenlijk heel simpel. Stel je hebt maar 8 bits, daarmee kun je 2 tot de achtste dus 256 adressen mee weergeven. Heb je 16 bits zoals vroeger vaak de hobbycomputers, dan zijn het er 2 tot macht 16 = 65536 enz. Zo doorgaand kom je bij 32 bits op max. 4 GB uit. Dat is bereikbaar geheugen, inclusief videogeheugen. Daarboven kun je hem bij wijze van spreken helemaal volstouwen, hij gebruikt er maar 4 GB van. Die max. 2 GB die door sommigen wordt genoemd zal de maximale bestandsgrootte zijn. Het zal duidelijk zijn dat je die beperking bij 64 bits niet hebt. Het is alleen een misschien klein prijsverschil wat je nog tegen zou kunnen houden, maar als je al een 64 bits processor hebt, is er nauwelijks reden om als je toch nieuw koopt nog te kiezen voor 32 bits. Dus zet er gewoon de 64 bits versie op, die is ook veel meer toekomstgericht.
  • Bij 32-bit zal er maximaal 3,2GB geadresseerd worden aangezien de rest inderdaad wordt gereserveerd voor andere apparaten zoals video. Gevolg is dus dat je 0,8Gb verliest. Echter een ramp is dat niet, er zijn maar weinig programma's die zoveel geheugen verbruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.