Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp: updates en sp3

pang
12 antwoorden
 • Van een oudere kennis-op-vakantie een pc hier staan met klacht en diagnose: algehele traagheid.
  Die heb ik er inmiddels al kunnen poetsen, en het ding is nu binnen 1,5 minuut bedrijfsklaar.
  Het is een xp-machine, met alle updates (en ie8) maar nog geen sp3.

  Ik twijfel nu: moet ik alsnog sp3 erop zetten of niet?
 • Door de komst van de netboekjes mag XP niet al te zwaar worden dus ik denk dat het qua snelheid wel verantwoord is. Zet zoveel mogelijk dingen uit bij
  UITVOEREN - msconfig - tabblad opstarten
  Hier staan de items die Windows opstart bij het opstarten.
  Alles kan weggevinkt worden op een paar belangrijke zaken na zoals een virusscanner.
  Veel programma's en updates vinden zichzelf zo belangrijk dat ze daar een plaatsje hebben gekregen gevolg iedere keer wachten.

  Jack Marotick
 • vriendelijk dank voor je meedenken, jack, maar de vraag gaat niet over het versnellen van (het opstarten van) windows….
  mijn vraag is of het verstandig is cq de moeite waard om een xp met alle "normale" updates alsnog te voorzien van (het al weer een paar jaar oude) sp3.
 • [quote:422db38835="derkdejong"]Het is een xp-machine, met alle updates (en ie8) maar nog geen sp3. Ik twijfel nu: moet ik alsnog sp3 erop zetten of niet? [/quote:422db38835] Welk Service Pack draait er nu op? Het installeren van Service Pack 3 is zelfs aan te raden. Zie voor uitleg Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP#Support_lifecycle Als er XP zonder of met SP1 geïnstalleerd was, en is gebruikt om dagelijks mee te internetten, dan is het niet uit te sluiten dat Windows trager is geworden door spy- en malware. Je zou voor alle zekerheid met die PC op het Beveiliging & privacy forum een HijackThis log kunnen posten.

  Als er voor die PC een normale Windows XP CD beschikbaar is. (Dus geen recovery CD.) Dan zou je die eventueel kunnen slipstreamen met SP3 http://www.schoonepc.nl/instal/windows_xp_slipstreamen_autstreamer_nlite.html zodat je Windows XP SP3 schoon kunt installeren.
 • sorry, ik vergat te melden dat sp2 er wél al op staat.
  de pc is ook volledig gecleand, en is, zoals gemeld, op zich al weer zo snel als je van deze configuratie met xp zou mogen verwachten.
  het gaat me dan ook uitsluitend over inzicht in de vraag of installatie van sp3 problemen gaat geven met de al aanwezige updates-van-latere- datum-dan-sp3.
 • Ik heb hier in huis ook nog een XP Pro / SP3 machien draaien. Een sneller systeem heb ik nog nooit gehad; daar kan zelfs mijn geavanceerde Win7 machien niet aan tippen…..
  (Zowel het opstarten als het werken met XP of applicaties).

  Ofwel: ik heb nooit ervaren dat SP3 het ding (na SP2) langzamer heeft gemaakt.
 • gewoon SP3 erop.
 • [quote:3191026ae6="derkdejong"] het gaat me dan ook uitsluitend over inzicht in de vraag of installatie van sp3 problemen gaat geven met de al aanwezige updates-van-latere- datum-dan-sp3. [/quote:3191026ae6] Eventuele problemen die je zou kunnen tegenkomen, staan beschreven op de site van Microsoft in artikel 950717 Stappen die u moet uitvoeren voordat u Windows XP Service Pack 3 installeert. En zou zelfs 10 % sneller zijn dan Service Pack 2 http://webwereld.nl/nieuws/48817/-xp-met-service-pack-3-is-tien-procent-sneller-.html Maar de belangrijkste reden om Service Pack 3 te installeren is toch, het aflopen van de SP2 support op 13 juli 2010. Met XP SP3 kun je nog beveiligingsupdates downloaden tot 8 april 2014.
 • waardevolle suggesties en info, zeer bedankt allemaal!
  ik ga sp3 erop zetten!
 • Anders [b:e600762c0b]hier[/b:e600762c0b] eens gaan lezen
 • [quote:f589345831="swake"]Anders [b:f589345831]hier[/b:f589345831] eens gaan lezen[/quote:f589345831]Sorry maar die link voegt echt nul toe.
  De vraag van de TS is ook of hij SP3 moet installeren ja of nee.

  Ik zou het absoluut wel doen. Microsoft ondersteunt ook geen machines meer met XP SP2. Dus als je niet naar SP3 gaat dan krijg je ook geen automatische updates meer.
 • voor de volledigheid: sp3 staat erop zonder foutmelding of probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.