Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[windows 7] Vreemde toetsenbord tekens?

pang
13 antwoorden
 • Besten,

  Ik ben met een laptop van een vriendje van me aan het stoeien. (fijitsu Amilo) Hij zat helemaal vol met zooi. De computer vertoonde verder vreemde perikelen. Hij gaf hele vreemde tekens weer. Ipv letters komen er enkel #éq^ tekens te staan (geen kwestie van nederlands/engels toetsenbord dus). Ik ging ervanuit dat dit met een virus te maken kon hebben. Kortom, belangrijkste documenten gebackupped (heel omslachtig met teamviewer aangezien de linkermuisknop ook niet meer reageerde en je niet kon typen kortom vrij weinig kon). en de computer voorzien van een verse windows 7 installatie (geen update maar daadwerkelijk geformatteerd). Nu ben ik echter de installatie van windows 7 aan het afronden. Moest de computer een naam geven. Dit ging gewoon goed. Nu moet ik echter (een scherm verder) de code van mijn wireless invoeren. Helaas zijn nu die rare tekens weer terug. Het zijn allemaal symbolen etc. Kortom, geen land mee te bezeilen. Iemand enig idee wat hier in vredesnaam verkeerd kan zijn?

  Alvast bedankt,

  Joost

  Kleine toevoeging: (dit geeft hij weer ipv normale letters)

  q = ä
  w = Å
  e = é
  r = ®
  t = þ
  y = ü
  i = í

  etc etc[b:aa21e7b5fb][/b:aa21e7b5fb]
 • Wat gebeurt er als je een ander toetsenbord gebruikt?
 • Het is een laptop maar je bedoeld een usb toetsenbordje eraan hangen ofzo?

  Ps: Dat wordt lastig… De pc vraagt om een wachtwoord maar dat kan ik niet intoetsen omdat de letters niet werken. Kortom kan windows niet opstarten.. Dan werkt een usb toetsenbordje ook niet gok ik? Dat moet nog geinstalleerd worden….
 • een extern toetsenbordje hoort windows zonder meer te herkennen, dus dat mag geen probleem zijn.
  als windows om een wachtwoord vraagt, zal dat ook ingegeven moeten zijn tijdens de installatie: dan wordt het pas echt lastig, want daar moet je dan weer het toetsenbord in zijn huidige opzet voor gebruiken…..

  toch niet vanuit boosheid een bonk op het tobo gegeven waardoor een of meer toetsen blijven hangen…..?
 • Je hebt volkomen gelijk.. Heb er een extern toetsenbordje aangehangen. Werd direct herkend. Vreemd genoeg doet dit externe toetsenbord exact hetzelfde als het toetsenbordje van de laptop zelf….

  Ik hoopte al even dat het aan het toetsenbordje lag… Kenbaar niet dus :(

  Andere ideeën?

  Ps: Het invoeren van het wachtwoord tijdens de installatie werkte wel gewoon…. Ik had de tekens aangezet en kon zien wat ik deed. Toen werkten de letters zoals het hoort…
 • het euvel moet dus ergens in windows zitten…..
  wat staat er bij je toetsenbordinstellingen?
 • instellen op US internationaal
 • Is dat niet vreemd als het een nieuwe windows installatie is?

  Het euvel is nu nog vreemder geworden… Esc doet nu hetzelfde als alt+tab geen enkele letter geeft meer iets weer. Enkel allemaal functies (zoals pagina afsluiten etc) of alleen maar het bekend windows "ting"

  Ook valt me op dat er niks van de C schijf is verdwenen. Is staan ondertussen wel twee mapjes met windows old.. Verder echter niks.

  De installatie cd's werken ook niet meer… Kan ik de laptop op een "harde" manier formatteren en dan trachten windows nogmaals opnieuw te installeren echter dat ditmaal wel alle rotzooi eraf is?

  ps: Keybord settings staan op dutch met layout verenigde staten international (zoals het ook hoort toch?)
 • Ik heb niks veranderd maar "plotseling" doen alle letters wel weer normaal… Ik ben echter bang dat dit wederom van korte duur is…

  Enig idee wat hier in vredesnaam aan de hand is?
 • Ik snap er helemaal niks meer van… Opnieuw opstarten en het toetsenbord doet weer niks. Wil geen letters meer typen…. Terug bij af. Ik heb niks veranderd en niks gedaan. Gewoon opnieuw opstarten om te kijken of het nu definitief is opgelost… Hoe kan dit????!?!?!?!

  EDIT: Met linker ctrl en rechter shift ingedrukt heb ik het probleem weer terug gebracht tot de eerste post…

  Enkele voorbeelden van de letters:

  q = ä
  w = Å
  e = é
  r = ®
  t = þ
  y = ü
  i = í

  Zou het volledig formateren van de schijven en dan windows opnieuw installeren kunnen helpen?
 • als je mapjes van windows old aantreft heb je dus toch een update gepleegd, cq een windows geplaatst naast een oude installatie.
  dat kan je dwars zitten.
  omdat je toch al een data backup hebt, lijkt me nu de kortste klap:
  formatteer de c partitie en maak een echt nieuwe windows-installatie.
 • Dat wil ik ook graag maar de installatie cd's doen het niet meer om de een of andere wazige reden.. Kan ik ook zonder de cd's de computer formatteren?
 • Dat moet waarschijnlijk wel kunnen met een live CD zoals UBCD of Hirens, daar staan heel wat progjes op, ook om geheugen en HD te testen.
  Kijk eerst eens naar je geheugenbankjes of die niet los zijn gaan zitten.
  http://www.hirensbootcd.net/download.html?ver=10.4 via Direct HTTP Mirror
  http://www.ultimatebootcd.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.