Vraag & Antwoord

OS Windows

Bureaublad snelkoppeling in Vista Home Basic

8 antwoorden
  • Ik was vanmiddag bij een kennis die Gmail gebruikt. Ze start dit op door eerst de startpagina te laden en vervolgens Gmail aan te klikken. Ik wilde snel even een snelkoppeling op het bureaublad maken maar tot mijn verbazing kwam er na een klik met de rechtermuisknop op het bureaublad alleen de optie "map" te voorschijn. Dus een snelkoppeling maken is geen optie. Ze gebruikt Vista Home Basic waar ik geen enkele ervaring mee heb. Ik ben gewend dat er een hele serie opties verschijnen na een rechtermuisklik. Werkt dit niet in de Basic versie? En weet iemand misschien hoe ik dan een snelkoppeling kan realiseren op het bureaublad? Vanuit de verkenner slepen o.i.d. is in dit geval natuurlijk geen optie.
  • dit is misschien wat https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4490/
  • Ja inderdaad, gebruik ik zelf ook maar helaas werkt zij met IE maar toch bedankt voor de tip. Overigens ben ik ook wel erg benieuwd of de door mij genoemde mogelijkheid inderdaad ontbreekt in de Basic versie of dat er iets anders aan de hand is.
  • [quote:c206f269f3="gerardb"]Ja inderdaad, gebruik ik zelf ook maar helaas werkt zij met IE maar toch bedankt voor de tip. Overigens ben ik ook wel erg benieuwd of de door mij genoemde mogelijkheid inderdaad ontbreekt in de Basic versie of dat er iets anders aan de hand is.[/quote:c206f269f3] maar als die kennis ook gewoon FF gebruikt in plaats van IE . dan is het toch opgelost
  • zet de gmailpagina in de lijst favorieten open de favorietenlijst, klik rechts op de betreffende favoriet, kies kopiëren, zet je cursor op het bureaublad, klik rechts en plak.
  • [url=http://www.vistax64.com/tutorials/172092-new-shortcut-fix.html]Vista - New Shortcut Fix[/url] My penny. Bij registerhandelingen altijd een back-up/herstelpunt.
  • Het antwoord van bsa100 vind ik eigenlijk geen antwoord want IE is het probleem niet! Die van Derk had ik zelf ook al bedacht maar dit lukt niet, trouwens ook op mijn eigen pc niet. Als ik rechts klik op de favoriet en kies voor kopiëren dan is vervolgens op het bureaublad de optie 'Plakken' lichtgrijs, dus niet benaderbaar. Slepen lukt trouwens ook niet. De oplossing van Rosturp moet ik t.z.t uitproberen, kom niet dagelijks bij die kennis over de vloer.
  • plakken op bureaublad lukt me hier wel (eerst geprobeerd, toen pas gepost)... lukt het ook niet vanuit de verkennermap favorieten? misschien zit je op een beperkt account te werken?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.