Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel lukt niet meer in Windows XP

4 antwoorden
  • Ik gebruik Windows XP - Home. Systeemherstel is hiermee niet meer mogelijk sinds een jaar of twee. Daarvoor wel. Ik weet niet met welke andere verandering aan mijn computersysteem dit probleem is begonnen. Heel misschien is het toen begonnen met mijn herinstallatie van Windows XP. Ik heb Systeemherstel gewoon ingeschakeld staan in Windows via Systeemeigenschappen. Als ik Systeemherstel open, staan zijn er nog wel gewooon vetgedrukte hersteldatums aangegeven in de kalender. Maar als ik er dan één kies, krijg ik een melding dat er geen Systeemherstel kan worden gemaakt. Wat is jullie mening hierover?
  • O je hebt het nog maar .... twee jaar ? .... mmm. nu ja, probeer dit eens: Probeer dit eens : Systeemherstel herinstalleren: Start->Uitvoeren->type hier c:\windows\inf en enter Zoek het bestand sr.inf en klik er rechts op. In het scherm dat je nu krijgt klik je links op installeren. Stop de XP CD in de CDRomspeler,blader naar de i386 map, Klik op Openen en dan OK. (met dank aan Free_roelie )
  • System restore uit- en weer aanzetten wil ook wel eens helpen. Je bent dat wel oude herstelpunten kwijt, maar het zou weer moeten werken voor nieuwe.
  • Gebruik voor de zekerheid Erunt http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Volgens een artikel in Computeridee nr 1/2010 werkt het behalve bij XP ook bij Vista en W7 (uitvoeren als Administrator bij Eigenschappen>tabblad Comptabiliteit) en ook 32 en 64 bits. Altijd een registerbackup achter de hand! Herstelpunten werken vaak niet om duistere redenen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.