Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Explorer.exe blijft geheugen verbruiken volgens Task Manager

JimBFB
5 antwoorden
 • Vista Premium, Core2Duo, 3GB DDR ram

  Om te vermijden dat bij een explorer.exe crash alles crasht, heb ik ingesteld dat ik steeds bij elke andere taak/open venster, steeds een andere instantie van mijn explorer gebruik.

  In mijn task manager staan er dus geregeld verschillende explorer.exe open.

  Onlangs zag ik op een metertje op mijn BB dat ik ongeveer op 50% van mijn geheugenverbruik zat terwijl er in feite geen open vensters, browsers of applicaties draaiende waren.

  Er bleef dus iets RAMgeheugen verbruiken.

  In mijn task manager zag ik 2 instanties van explorer.exe open. 1 zonder verwijzing en de andere met een verwijzing naar een folder die ik zo'n 10 minuten ervoor geopend had. Die folder was echter al lang gesloten. Ik besloot dus in mijn taakmanager om die instantie van mijn explorer te sluiten, omdat het geheugengebruik hier ongeveer 100Mb was van dat specifieke explorer proces. Uiteraard gebeurde er niets, behalve dat mijn geheugenverbruik daalde. Het 2e explorer proces dat naar die map verwees (> onder command line) was dus blijven hangen.

  Mijn vraag is of er een degelijke toepassing (software) bestaat om zoiets te vermijden. Ik heb een aantal zgz. toepassingen uitgeprobeerd om het geheugen te "recupereren" maar die halen weinig uit.

  Zoals "[i:e983db0fa8]Minimem[/i:e983db0fa8] van Kerkia Net", "[i:e983db0fa8]Memory Improve Ultimate[/i:e983db0fa8] van WindowsCare Technology", en dan zijn er nog een paar die in een paar "AllInOne" applicaties zitten.

  In de tijd van mijn XP en nu in VISTA word nog steeds beweerd dat die geheugen herstellende tooltjes "overbodig" zijn omdat RAM geheugen zich altijd hersteld. Blijkbaar niet dus.

  Het is niet de bedoeling van mijn vraag om achter de oorzaak te zoeken, want dat is onbegonnen werk denk ik omdat een hangend proces 1001 oorzaken kan hebben.
 • Hoe heb jij jouw Windows beveiligd.
  Want ik denk dat je last hebt van malware.
 • ??
 • Ik betwijfel het sterk.

  En mijn beveiliging ?

  - Avira (real time bescherming)
  - Outpost Firewall Pro (real time bescherming) - shareware
  - SuperAntispyware Pro (real time bescherming) - shareware
  - S&D (af en toe scan)
  - SpywareBlaster (beschermd in de achtergrond)
  - Ashampoo Antispyware (af en toe scan)
  - MalwareBytes Antispyware (af en toe scan)

  Firefox Browser

  Verder, elk bestand dat ik DL word vlak na DL automatisch gescand op Virus en Spyware met een cmd-line naar Avira en SAS op

  Het kan natuurlijk altijd. Maar in de laatste 12 jaar heb ik toch nog nooit een virus, trojan, spyware iets weten doen dat mijn PC onstabiel maakte, laat staan onbruikbaar. Op dat gebied ben ik wel een beetje maniakaal.

  Avira, Outpost en SAS zijn wel een van de betere applicaties.

  Als je nog HJT doet wil ik er wel eentje per PB opsturen.
 • de suggestie van malware is zo gek nog niet. elk opsporingsprogramma heeft zo zijn eigen tekortkomingen. en buien dat: die programmaas lopen per definitie altijd achter de waarheid aan….

  experimenteer eens wat met uitvinken van opstarters in msconfig.
  en m.i. vooral met alleen opstarten met avira.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.