Vraag & Antwoord

OS Windows

FAT32 omgezet naar NTFS.maar?

8 antwoorden
  • Hallo, Ik heb mij externe harddisk omgezet van FAT32 naar NTFS. De conversie is gelukt, het type is nu NTFS. Echter sluit het converie commando af met: gegevensfout (cyclische redundantiecontrole). Is dit iets waar ik me zorgen om moet maken? vr.gr FRans
  • ik dacht het wel. zoek maar een op het net naar CRC
  • Hallo, Ik heb wat gegoogled en werd daar niet gelijk blij van. Voor de zekerheid heb ik de HD met windows 7 geformateerd naar NTFS. Dan weet ik zeker dat het correct is. Ik moet er niet aan denken dat ik later een image terug wil zetten en dat dit niet werkt vanwege de genoemde foutmelding. vr.gr.
  • Hallo, Geloof het of niet. Gisteren een nieuwe Verbatim 750gb HD zo uit de verpakking geconverteerd van FAT32 naar NTFS. Het begint met ....geen problemen gevonden.... en eindigd het proces met "Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)" Hetzelfde als dus een jaar geleden met de Dane elec HD. Ik heb de conversie vanaf dezelfde laptop met win7 gedaan. Ook nu maar de schijf via windows nogmaal geformateerd op NTFS. Heb ik destijds ook met de Dane elec gedaan, en gebruik de schijf nu al meer als een jaar zonder problemen. Ik ga er maar vanuit dat dit met de Verbatim ook gaat lukken. vr.gr.
  • Test je geheugen eens met memtest. Rot geheugen kan voor schrijffouten op de schijf zorgen.
  • Gerben, Ik heb memtest een uurtje laten draaien, geen errors gevonden. Bij de conversie van de Dane elec was de laptop 2 mnd oud, wil natuurlijk niet zeggen dat het geheugen 100% moet zijn. Ik ga ervan uit dat de conversie van de bestandjes die op de hd's gezet worden (handleiding, nero) een foutmelding genereren. Wel vreemd dat er niemand op dit forum zoiets dergelijks ook heeft meegemaakt. vr.gr
  • Voor alle zekerheid moet je memtest [u:718be3fb2a]een nachtje[/u:718be3fb2a] laten draaien. Als er dan nog geen fouten zijn kan je gerust zijn.
  • Hallo, Ik heb memtest een nachtje laten draaien ( ca 7 uurtjes, >500%). Geen errors gevonden. Gelukkig kan ik een geheugen probleem uitsluiten. vr.gr.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.