Vraag & Antwoord

OS Windows

USB ondersteuning onder DOS prompt?

6 antwoorden
  • Ik moet wat (gebruikers)bestanden "redden" vanaf een (Vista) laptop. Windows is echter niet meer te starten, ook niet in veilige modus. Herstelpunt terugzetten "buiten Windows om" ( F8 ) werkt evenmin, c.q. heeft geen resultaat. Gevolg van een super/megacrash. En dus wil ik voor een complete herinstal een x aantal bestanden overzetten vanaf de DOS prompt ([b:49d4161b88]F8[/b:49d4161b88]). Maar....: wordt USB randapparatuur, zoals een memstick, buiten Windows om ondersteund??? Vermoedelijk voor velen makkelijk te bantwoorden, maar heb zelf nog nooit iets dergelijks bij de hand gehad.... Wie maakt me even wat wijzer?
  • [quote:93bf40a46d="lion"]Ik moet wat (gebruikers)bestanden "redden" vanaf een (Vista) laptop. Windows is echter niet meer te starten, ook niet in veilige modus. Herstelpunt terugzetten "buiten Windows om" ( F8 ) werkt evenmin, c.q. heeft geen resultaat. Gevolg van een super/megacrash. En dus wil ik voor een complete herinstal een x aantal bestanden overzetten vanaf de DOS prompt ([b:93bf40a46d]F8[/b:93bf40a46d]). Maar....: wordt USB randapparatuur, zoals een memstick, buiten Windows om ondersteund??? Vermoedelijk voor velen makkelijk te bantwoorden, maar heb zelf nog nooit iets dergelijks bij de hand gehad.... Wie maakt me even wat wijzer?[/quote:93bf40a46d] dit wat . http://www.freedos.org/freedos/news/technote/203.html http://www.bootdisk.com/usb.htm
  • Niet nodig. Toch....? Ik kan immers booten naar de DOS prompt. Dat lukt perfect. En dus [u:caf87289de]kan ik bij die bestanden komen[/u:caf87289de]. Enige is (ik herhaal de vraag): Wordt na een F8 start > command interpreter, USB apparatuur (zoals een memstick) herkend?
  • naar mijn weten wordt een usb-stick/-hd alleen herkend in de dosbox van windows, en niet in de "kale" dos. ook voor cd moet je dan al aparte drivers hebben immers. weet echter niet in hoeverre de f8-dos een windows-box is dan wel kale dos..... maar even experimenteren is toch niet zo moeilijk: opstarten en kijken welke driveletters geaccepteerd worden boven c:
  • Er zitten nogal wat verschillen tussen de "Windows CMD" en de "F8 DOS prompt". Te veel om op te noemen! Ik dacht ook te weten dat er mogelijkheden bestaan om USB opslagapparatuur te laten werken na een "F8" > Command prompt. Maar hoe....???? Enfin, ik zal wel eens kijken of ik eruit kom. :roll:
  • Gaat het niet makkelijker met een live CD? Met Ubuntu maak je nog een kans als de op Windows gebaseerde Live CD's het laten afweten http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso (met de geïntegreerde tool A43 File Management Utility) http://www.ubuntu.com/getubuntu/download [color=red:4deb6419b4](link naar hiren verwijderd, is helaas niet legaal - gh)[/color:4deb6419b4]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.