Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Van Windows 7 naar Windows XP

rgh
16 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Heb hier een laptop staan van een vriend van mij die zeer graag Windows XP erop wilt hebben in plaats van Windows 7. Hij kan er maar niet aan wennen.

  Het betreft hier een Medion laptop.

  Ik heb de Windows XP cd rom erin gedaan en start de laptop opnieuw op, maar krijg al redelijk snel Stop 0X0000007b melding. Kan verder niets meer doen. Dit komt al voordat ik akkoord moet gaan met de licentie van Windows door middel van op de F8 toets te drukken.

  Ik heb de laptop harde schijf eruit gehaald en in een externe behuizing gedaan. Via een Windows XP computer heb ik met Partion Magic alles verwijderd en partities opnieuw aangemaakt en geformatteerd. Opnieuw geprobeerd de XP installatie, maar vergeet het maar. Weer op het zelfde punt het zelfde stop teken.

  Nu heb ik de harde schijf er weer uit gehaald en via computer beheer partities verwijderd en laten formateren. Hier was hij een paar uur mee bezig met het formateren van de harde schijf (500 gb). Nu opnieuw geprobeerd XP te installeren en weer het zelfde probleem met stopteken.

  Nu ben ik weer Windows 7 opnieuw aan het installeren en dit gaat weer goed.

  Maar hoe krijg ik nou voor elkaar om hier toch een XP op te zetten? Drivers zijn beschikbaar volgens de Medion site, dus dat is het probleem niet. Heb het met verschillende schijfjes geprobeerd te installeren maar geen van alle werkt.

  Snap er echt niets van wat er aan de hand is hiermee.

  Hopelijk hebben jullie een juiste oplossing voor mij zodat ik alsnog Windows 7 erop kan zetten.
 • staat er ook iets onder over niet toegankelijk boot device?
  zeer waarschijnlijk zit er een sata schijf in die laptop, en daar zal je extra actie voor moeten ondernemen, want xp heeft de drivers daarvoor niet aan boord.
  de satadrivers vind je doorgaans op de driver-cd, of zoek eens op medionwebsite.
 • Hoi DerkdeJong,

  Dank voor je zeer snelle reactie. Hier heb ik zelf inderdaad wel aan gedacht. Maar hoe krijg ik die drivers dan op die installatie cd?

  Het betreft hier inderdaad een Sata schijf.
 • wellicht staat hier je oplossing:
  http://www.pc-helpforum.be/f182/opgelost-sata-drivers-voor-windows-xp-11760/
 • Derkdejong,

  Dank voor de link, zal er eens naar kijken. Bedenk me net ook dat ik dit eens met nlite kan proberen te slipstreamen. Hier ga ik morgen mee verder.
 • Het betreft hier de MD98250 laptop.

  En als je deze code invoert bij:

  http://www.medion.com/nl/service/?stuurprogrammas_en_updates/updates.htm

  dan zie ik de sata driver er niet bij staan, tenzij het weer anders genoemd wordt aldaar?
 • als ik het begrijp op de site is die laptop standaard uitgerust met w7.
  heb je geen support cd erbij waarop desondanks satadrivers staan?
  andere optie: achterhaal (met bijv everest) welke chipset in je pc zit, en ga dan zoeken de termen: satadriver [naam chipset]
 • slipstream een xp cd met sp2>3 .
  daar zitten wel Sata drivers in .
 • Nogmaals dank voor jullie reacties.

  De windows xp cd is helemaal up to date met de nieuwste updates (zelf geslipstreamd) tot en met augustus 2010 op een paar updates na.

  SP 3 zit er dus reeds al bij.

  Ik zal inderdaad eventjes kijken welke chipset erop zit.

  Alle drivers staan op de harde schijf, maar geen sata erbij jammer genoeg.
 • De chipset is de Intel HM55.

  Maar bij deze geef ik deze laptop op, en ga verder met Windows 7. Heeft me nu al te veel dvd's gekost. Allerlei drivers geprobeerd, maar krijg het niet voor elkaar. Iedere keer maar die stop code.

  Hij heeft gewoon pech gehad in dit geval, toch een Windows 7 laptop in plaats van zijn gewenste Windows XP.

  Ben wel meer van Windows 7 naar XP gegaan en dat ging allemaal perfect, ook met Sata schijven, maar deze laptop ik weet niet wat er aan de hand mee is.

  Maar heeft me nu toch wel veel en veels te veel tijd gekost.

  Ik wil iedereen in ieder geval wel bedanken voor de geboden hulp.
 • [quote:4180355b99="rgh"]Het betreft hier de MD98250 laptop. En als je deze code invoert bij: http://www.medion.com/nl/service/?stuurprogrammas_en_updates/updates.htm dan zie ik de sata driver er niet bij staan, tenzij het weer anders genoemd wordt aldaar?[/quote:4180355b99] Als ik dat doe bij Modelnummer, zie ik onder andere deze [quote:4180355b99] AHCI Driver/Pilote AHCI P 661x

  Win 7 32bit/Win 7 64bit/Win Vista 32bit/Win Vista 64bit/Win XP 32bit/Win XP 64bit

  12.02.2010 - Ver: 9.5.01037 [/quote:4180355b99] Die zou je dan samen met de [quote:4180355b99] Chipset Driver/Pilote Chipset P 661x
  Win 7 32bit/Win 7 64bit/Win Vista 32bit/Win Vista 64bit/Win XP 32bit 15.02.2010 - Ver: 9.1.1.1020 [/quote:4180355b99] kunnen proberen te slipstreamen. Of check in het BIOS of deze voor SATA IDE modus heeft.
 • Hoi Jolo,

  Dank voor je antwoord. Ik waag nog 1 poging hieraan. Heb ze niet beide te gelijk geslipstreamd, dus dat ik nu zo proberen.

  Laat het hier vanavond weten of het gelukt is.
 • Jolo,

  Jammer genoeg heeft dit ook niet geholpen. Nu stop ik er toch echt mee.

  Hij heeft wat dat betreft gewoon pech gehad en moet maar wennen aan Windows 7.
 • Was er nog een keuze in het bios tav die compatibiliteit en heb je die ook geprobeerd?
 • andre@home

  Eindelijk gelukt !!! Dit was hem dus in de Bios kon ik het op IDE zetten en toen ging het wel goed de installatie. Ben blij dat het toch nog goed gekomen is.
 • 8) Jolo wees er ook al op, maar ik zag geen teken dat je het al geprobeerd had….

  Succes verder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.