Vraag & Antwoord

OS Windows

schijf opdelen voor dual boot - shrink werkt niet.

3 antwoorden
  • Ik wil mijn laptop dual boot maken. Op mijn schijf is 31 gb vrij. In de diskmanager geef ik aan dat ik de schijf wil shrinken om ruimte voor een nieuwe partitie te maken. Dan gaat windows 7 analyseren en verteld dat ik maar 580mb (geen gb !!!) kan shrinken. Als tip geven ze dat dit komt door unmovable files. De paging file tijdelijk op een andere schijf zetten en dan defragmenteren zou kunnen helpen. Na de shrink zou de paging file weer terug kunnen. Gedaan maar helpt niet. Dan is er nog een tip over schaduw bestanden. Ik kan alleen niet vinden hoe ik dat zou moeten oplossen. Is dit een restorepoint ? Zijn er wellicht tools om dit voor mij op te lossen? [/img]
  • http://www.pc-active.nl/special-windows-7/206711-veelgestelde-vragen-over-windows-7.html Voor W7 heb je ongeveer 30GB ruimte nodig.
  • Dank the dragon. Ik heb windows 7 hals hoofd os. Wat ik wil gaan doen is osx in de dual boot zetten met Iatkos. Dan kan ik op mijn dell laptop in xcode ontwikkelen. 16 GB zou dan voldoende moeten zijn. Dus de geplande 25 gb zekker! De vraag is hoe krijg ik 25 gb vrij voor een nieuwe partitie te kunnen maken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.