Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot sata 1 controller

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb zojuist een dualboot gemaakt met windows xp en windows 7 nu zit ik met een nogal vervelend probleem:
  als ik windows xp wil opstarten moet ik in de bios de sata1 controller op IDE zetten, wil ik windows 7 opstarten dan moet hij op AHCI

  voor de installatie van xp moest hij ook op ide staan anders kreeg ik de hele tijd een bluescreen

  wie ook wie kan mij helpen zodat ik dit niet iedere keer hoef aan te passen?
 • Heb je soms een IDE schijf en een SATA schijf in je pc zitten? Of sowieso meerdere schijven. Mocht dit niet zo zijn dan moet je nog een SATA stuurprogramma voor Windows XP installeren.
 • Ik heb 1 schijf in mijn pc zitten met meerdere partitie's.
  Dus ik denk dat ik nog een Sata stuurprogramma moet installeren, zou je hier misschien wat informatie over willen geven.
 • Je zult wel even het type van je harddisk door moeten geven om daarvoor een SATA driver te downloaden.
 • gewoon sp 2>3 installeerden daar zitten de drivers al in
 • als je in win7 met easy bcd de dual boot moet het een fluitje van een cent zijn, heb ik hier ervaren.
  http://www.intowindows.com/download-easybcd-for-windows-7/
 • Dit installeren van de SATA drivers had je tijdens de installatie van XP moeten doen, op het moment dat je de melding krijgt om op F6 te drukken om aanvullende drivers te installeren. Dan had je de controller in het BIOS op SATA kunnen laten staan. Of je had W7 moeten installeren met de controller in IDE mode, dan had je niet steeds hoeven switchen.
 • Bedankt voor alle reactie's

  Ik bezit al sp3 dus die kan het niet oplossen denk ik en Easy bcd heb ik ook al in gebruik maar daar kan ik niks met ide of Ahci veranderen dus aangezien ik toch nog niks heb veranderd (helemaal niks geinstalleerd) zit ik er aan te denken om windows overnieuw te installeren en dan dus op f6 te drukken (had het wel gezien maar was te laat en dacht toen: ach ja…) moet ik daarvoor nog special bestanden hebben of staan die al op de cd?
 • Die staan niet standaard op de cd nee. Je kunt ze wel erin slipstreamen zoals dat heet, wat je dan eigenlijk doet is extra bestanden aan de Windows CD toevoegen die tijdens de installatie worden geïnstalleerd.

  Hier vind je een HOWTO om dat te doen. De sata drivers zijn waarschijnlijk van Intel omdat het AHCI protocol volgens mij van Intel is.
 • [quote:434070be66="Just_kevin"]Die staan niet standaard op de cd nee. Je kunt ze wel erin slipstreamen zoals dat heet, wat je dan eigenlijk doet is extra bestanden aan de Windows CD toevoegen die tijdens de installatie worden geïnstalleerd.

  Hier vind je een HOWTO om dat te doen. De sata drivers zijn waarschijnlijk van Intel omdat het AHCI protocol volgens mij van Intel is.[/quote:434070be66]

  Zou je me misschien even willen helpen hiermee want ik bezit dit moederbord (pegatron apx78-bn) maar ik kan de juiste drivers niet vinden.

  alvast bedankt
 • De drivers voor je chipset vind je >[b:cecf7fc115]hier[/b:cecf7fc115]<. Alleen even het juiste type (9-series en geforce 9100) en het juiste OS (Windows XP) invullen.
 • [quote:0b118d26a5="Hans60"]De drivers voor je chipset vind je >[b:0b118d26a5]hier[/b:0b118d26a5]<. Alleen even het juiste type (9-series en geforce 9100) en het juiste OS (Windows XP) invullen.[/quote:0b118d26a5]

  Bedankt, maar zijn dit niet de drivers van me videokaart?

  ps. Stel dat ik windows 7 in plaats van xp installeer, zal ik dan nog de problemen hebben?
 • [quote:7583ad9ea8="frenkel"][quote:7583ad9ea8="Hans60"]De drivers voor je chipset vind je >[b:7583ad9ea8]hier[/b:7583ad9ea8]<. Alleen even het juiste type (9-series en geforce 9100) en het juiste OS (Windows XP) invullen.[/quote:7583ad9ea8]

  Bedankt, maar zijn dit niet de drivers van me videokaart?

  ps. Stel dat ik windows 7 in plaats van xp installeer, zal ik dan nog de

  problemen hebben?[/quote:7583ad9ea8]

  als je windows 7 op de sata disk zet .
  en dan xp op een andere disk .
  dan heb je geen probleem .
  ik weet niet hoe het zit met de boot manager
 • maar ik heb maar 1 hardeschijf met 2 partitie's dus….

  Iemand nog een idee hoe ik windows xp kan installeren zonder telkens de sata controller hoeven te veranderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.