Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Opgelost] Installeren Windows - partitie niet compatibel?

PepijnG
5 antwoorden
 • Vandaag bleef opeens mijn mijn pc in een loop opstarten (komt niet verder dan het Windows XP laad scherm). Ik heb geprobeerd een en ander te repareren met de recovery functie (fixboot, chkdsk) maar dat mocht niet baten.

  Nu probeer ik Windows opnieuw te installeren. In het setup programma van Windows heb ik ervoor gekozen om mijn C schijf te formatteren. Als ik daarna Windows op deze schijf probeer te installeren krijg ik de melding:

  "Om windows xp op de geselecteerde partitie te installeren dienen er enkele opstartbestanden naar de volgende schijf te worden geschreven.
  ……..
  Op deze schijf bevindt zich echter geen partitie die compatibel is met Windows XP"

  Elke partitie geeft deze melding. Ik heb gezocht, maar kan de oplossing niet vinden. Ik heb twee Samsung 160 GB schrijven in een SATA 'opstelling' (denk ik althans als ik de bios zie, verder snap ik niks van SATA) en ik heb ergens gelezen dat ik daar drivers voor moet hebben?

  p.s. betreft Windows XP SP 3

  Enfin, ik weet het echt niet meer. Iemand ideeën?
 • Sata is [b:44b9a6a1d4]geen [/b:44b9a6a1d4]opstelling.

  Je hebt Win XP op hddA geinstalleerd, is het dan ook niet mogelijk om Win XP ook te installeren op hddB en daarna te verwijderen van hddA?
 • Het is opgelost. Ik heb nogmaals alle partities afgelopen, allen gaven dezelfde melding. Op hddB stond echter een niet gepartioneerde ruimte van 8 MB, ik heb net alsof gedaan of ik hier Windows wou op installeren (wat natuurlijk niet kan en wat de setup ook netjes aangaf). Daarna heb ik nogmaals gekozen voor partitie C op hddA en zowaar gaf hij nu een melding om te formatteren naar NTSF etc en zodoende draait de setup nu. Het heeft me heel veel tijd gekost dit geintje, maar bedankt MV want door jouw antwoord heb ik nog eens naar hddB gekeken.
 • misschien was windows opnieuw installeren niet nodig.
  de reden dat windows in een loop vast zat en opnieuw bleef opstarten,
  was zeer waarschijnlijk een bsod.
  Als windows weer draait zou ik de instelling eens nakijken die zorgt dat de pc automatisch opnieuw opstart bij een bsod.

  - ga naar het "Configuratiescherm" -> "Systeem"
  - klik op het tabblad "Geavanceerd".
  - In het vak met "Opstart- en herstelinstellingen" klik je op "Instellingen"

  Nieuw venster verschijnt
  - Haal het vinkje weg bij "De computer automatisch opnieuw opstarten"
  - klik op "Ok" bij "Opstart- en herstelinstellingen"

  - klik op "Ok" op het tabblad "Geavanceerd"

  als er nu nog een keer een bsod veroorzakt wordt, kun je de foutcode opzoeken op google om het probleem te achterhalen.

  eigenlijk is dit gewoon een fout van microsoft.
  de optie om de pc automatisch opnieuw op te starten hadden ze beter
  standaard uit gezet.
 • Hoe kon hij die instellingen bekijken als windows in een loop opstartte?
  Hij kon het misschien voorkomen door die instelling in te stellen. Dus handig om dat in te stellen na een clean install ter verkoming van een bsod. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.