Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 installatie blijft hangen

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Ik had Windows XP lopen op een ASUS A7N8X-XE moederbord met XP2600+ processor, GeForce 6600GT videokaart, 3 x 1GB 3200 geheugen en 2 seriele harddisks. Om te installeren start ik op met de 32-bits W7 CD in de ROMdrive. Dan krijg ik een tijidje een lopend balkje met de melding "Windows is loading files". Daarna 5 sec een grafisch mooier lopend balkje met "Starting Windows". Dan wordt het beeld zwart en even later stopt ook de CD met draaien.
  Ik heb alle overbodige kaarten uit de PC gehaald. Volgens de fora draaien al mijn compnenten op Windows 7 (32 bits vanwege de XP2600+ processor). Wat zou er aan de hand kunnen zijn?
 • je bedoelt met overbodige kaarten ook 2 van de drie geheugenreepjes?
  en die tweede hd is ook losgekoppeld?
  soms moet je rare capriolen uithalen…..
  doet die w7 cd het wel op andere systemen?
 • Tja, ik zelf heb ook installatie problemen gehad op oudere computers (P4 2,4 GHZ en Athlon XP 2600). Die heb ik opgelost door de HD in een niet-probleem PC te plaatsen en de Windows 7 voor installatie uit te voeren op die PC. Bij de herstart van de computer, die computer uitzetten en de HD terugplaatsen in de andere PC. Op een of andere manier leek Windows te struikelen over mijn dvd speler en/of de computer zelf. In ieder geval, hierna ging alles goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.