Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 en SATA

4 antwoorden
  • Ik kom op de website van mijn moederbord speciale W7 64 bit drivers voor SATA AHCI tegen. Volgens mij wordt dit automatisch geinstalleerd, maar nu twijfel ik. Als ik die driver moet installeren, kan dat dan alsnog of moet ik de installatie van voorafaan beginnen. Weet iemand dit? Groeten PZ
  • Ik zou gewoon windows installeren, en kijken hoe het verder gaat. Het lijkt me dat windows gewoon geïnstalleerd moet kunnen worden, of het nu 32, of 64 bit is. Gewoon niet over inzitten. Als het moet installeer je de driver achteraf nog. P.S. Heb je per se AHCI nodig?
  • Voor zover ik weet kan je AHCI niet achteraf installeren. Dat moet juist voordat je Windows installeert. Het enige dat je er volgens mij mee wint is dat je disks dan hot swappable worden. Of dat nou echt nuttig is voor een prive omgeving?
  • Verder staat er enig uitleg over AHCI in deze hyperlink [url=http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-ahci-and-ide/]Difference Between AHCI and IDE.[/url] [quote:03ef911702="PZ"] AHCI (..) Volgens mij wordt dit automatisch geïnstalleerd [/quote:03ef911702] Als in het BIOS AHCI Enabled is, en je tijdens de Windows 7 installatie in het "Where do you want to install Windows" scherm je SATA harddisk staan, dan kun je gewoon verder installeren. Als je harddisk niet wordt getoond, dan zou je in dat scherm de AHCI drivers kunnen installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.