Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Download locatie instellen in IE

Anoniem
gerardb
7 antwoorden
 • Ik heb de volgende eigenaardigheid. Zoals bekend kun je een alternatieve downloadlocatie instellen in IE. i.p.v. de gebruikelijke locatie: C:\users
  aam\downloads heb ik via de registersleutel: Hkey_Current_User\Software\Microsoft\Interne Explorer de locatie D:\Downloads ingesteld. Voor zover deze sleutel niet aanwezig is kun je er een aanmaken met de naam Download Directory. Het vreemde is echter dat deze locatie steeds weer wordt aangepast naar de standaard locatie. Weet iemand hoe dit kan? En nog belangrijker: hoe voorkom je dit.
 • ik zou niet weten waar je dat in ie kan instellen, dus ben leergierig….
  ervaring in alle ie-versies t/m 8: ie gaat uit van de laatste locatie waar iets door jou werd gedownload.
  die registersleutel geeft dat bij mij ook keurig zo aan.
 • Ja Derk, ik ben ook leergierig! Ik gebruik normaal Forefox en daar kun je de download-locatie in het programma zelf instellen. Wel zo gemakkelijk! Ik was ook wel een beetje nieuwsgierig naar IE 9 dus vandaar dat ik (tijdelijk?) geswitcht ben. De vraag gaat echter over IE 8.
  Ik kan tot op heden ook nog niet achterhalen wanneer het zich voordoet, in ieder geval niet na elke herstart, daat makt het des te vreemder vind ik. IE8 is toch ook niet zo intelligent dat hij na een paar dagen denkt: goh, laat ik de gebruiker eens even op het verkeerde been zetten!
 • het zou misschien te maken kunnen hebben met de instellingen van geschiedenis wissen, cq het wissen van ie-bestanden met opruimers zoals ccleaner?
 • Derk, je had het bij het rechte eind. Ccleaner is de boosdoener/veroorzaker! Het is trouwens zo dat Ccleaner de gehele sleutel verwijdert! In mijn IE8 was de sleutel standaard net aanwezig dus heb ik die zelf aangemaakt.
  Als ik in Ccleaner de 5e optie:"Recente locaties van gedownloade bestanden" uitvink blijft de sleutel staan. Ik ben er alleen niet achter gekomen waarom de sleutel de ene keer zich aanpast en de volgende keer compleet weg is.
  Ik vind het overigens wel en beetje vreemd, ik heb Ccleaner nog nooit op dergelijke rariteiten betrap terwijl ik het al jaren gebruik. Ik zat dus absoluut niet in die richting te denken.
 • ik denk(!) dat het komt omdat die sleutel geen vaste waarde is, maar uitsluitend een vastlegging (dynamisch dus) van de laatst gebruikte downloadlocatie.
  na verwijdering van de sleutel kiest ie de standaardlocatie, en wordt die wederom in een (nieuwe) sleutel vastgelegd.
 • Iets dergelijks zal het wel zijn, misschien kom ik er nog achter. Googelen heeft me nog weinig nieuws opgeleverd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.