Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestaande W7 overzetten op Raid

gerben
8 antwoorden
 • Goedemorgen!

  Hierbij nog een prangend vraagje: Als ik een bestaande enkele HD installatie wil vervangen door een nieuwe Raid configuratie, m.b.v. een (Acronis) Image van deze single disk, dus zonder W7 opnieuw te installeren, gaat dit dan lukken?

  Ik ben zelf bang van niet omdat de raid driver niet op die image zal staan… Of toch??

  Mainboard is Foxconn A7DA-S

  Ciao, Henk
 • Kan echt niemand mij even helpen??

  Ciao, Henk
 • geen verstand van, maar wellicht kom je via deze link verder:
  http://be.hardware.info
  eviews/835
  aid-0-1-en-5-stap-voor-stap
 • Bij lukte dat niet, de door jou gevreesde ontbrekende driver strooide roet in het eten
 • Is het mogelijk de raid config naast de aanwezige harddisk aan te sluiten? Zoja, dan kun je eerst de driver installeren, en daarna de harddisk klonen naar de raid disk.
 • Hallo Gerben,

  Ik heb genoeg SATA aansluitingen, als je dat bedoelt. Maar hoe kan ik de Raid drivers er op krijgen zonder gelijk W7 helemaal te installeren. Want anders zal de Raid configuratie toch worden geformatteerd als ik de image er op zet?

  Je ziet wel, ik snap het nog niet helemaal :-)

  Ciao, Henk
 • Je hoeft het raid volume niet te formatteren oid. Dat gaat vanzelf met het klonen of imagen. De enige vraag is of je naast je huidige disk, een raid volume kunt aanmaken op de pc. Is dat mogelijk, dan kan de huidige windows installatie het raid volume zien, en er een driver voor installeren.
 • Aha, dus eerst in de BIOS een Raid array maken. Dan W7 opstarten, die ziet de Raid array en installeert zelf een driver, dan opnieuw een image maken en die overzetten op het array.

  Heb ik het nu begrepen? Thanx a million! Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.