Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7: mappen delen? Bestanden overzetten?

Anoniem
patrickda
5 antwoorden
 • Ik heb een netbook met Windows 7 Starter op een draadloos thuisnetwerk.
  Een andere netbook met XP en een PC met XP kunnen probleemloos mappen delen.
  Kan ik met die Windows 7 Starter ook mappen delen met die andere apparaten op het netwerk?
  Indien niet, kan ik op een andere manier via het draadloze netwerk (m.a.w. niet d.m.v. USB-stick of zo…) bestanden overzetten van één apparaat naar die netbook met Windows 7?
 • Ja, en nog heel gemakkelijk ook.
  Selecteer in de verkenner die map. Boven in de werkbalk zie je "Delen" verschijnen. Klk daarop en vervolgens op "Specifieke personen". Klik daar op "Iedereen" of voeg indien nodig "Iedereen" toe, klik daarop en je ziet "Machtigingsniveau" verschijnen.
 • Bedankt voor je reactie.

  Ondertussen was het al gelukt.
  Maar eerst had ik geprobeerd om het thuisnetwerk in te stellen op die netbook en toen kreeg ik meldingen in de trant van dat dat niet kon met Win 7 Starter, vandaar dat ik hier die vraag stelde.
  Nadien heb ik dan gewoon ervoor gezorgd dat de werkgroepnaam dezelfde was en ik kon al bijna meteen gedeelde mappen zien, dat is alles wat ik ervoor heb moeten doen.
 • Prima!
  Maar standaard in Windows heb je dan tenzij je al het een en ander had ondernomen alleen de als zodanig aangewezen gedeelde mappen. Met de procedure die ik beschreef kun je van elke willekeurige map een gedeelde map maken.
 • Het waren alleen die "voorbestemde" gedeelde mappen die ik wou bekomen, hetgeen je wil delen kan je dan toch daarin zetten.
  Andere mappen wil ik liever niet delen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.