Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gedeelde map blijft Read-Only

None
8 antwoorden
 • Ik wil een map delen in mijn local netwerk.
  Ik klik rechts op de map en en kies voor "Sharing en security" en dan check ik het hokje "Share this folder on the network" en tevens het hokje "Allow network users to change my files" en klik "Apply" dan blijkt dat de gedeelde folder tóch Read-only te zijn. Weghalen van de read-only lijkt het te doen maar het blijft.
  Wat moet er nog meer gebeuren? Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit doet ie trouwens op mijn beide computers zo.
  ik heb WinXP Sp3.
  perloc
 • is hier ook zo, maar lezen en schrijven vanaf een andere pc gaat zonder probleem (nog eens even voor je uitgeprobeerd).
 • Deze Computer > Extra > Mapopties > Weergave

  Staat hier "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)"
  Aangevinkt of uitgevinkt?
 • derkdejong - bij mij niet.
  Wat kan ik: een map aanmaken, deze delen en alle rechten toekennen zoals lezen en schrijven. De map is en blijft aangemerkt als read-only.
  Ik kan een file ernaar toe copieren, openen en lezen, wijzigen maar NIET terugschrijven.
  Ik heb het geprobeerd in de Save Mode van Windows en als administrator aangemerkt. Daar heb ik alles wat ik kon vinden aangemerkt betreffende rechten, maar het is en blijft hetzelfde.
  Maar ik ontdekte dat dat niet alleen met de gedeelde map zo is, maar met ALLE mappen!!
  Dus nu draait MBAM (ge-update), en to nu toe 2 objects infected gevonden. (Computer van mijn 11jarige zoon - spelletjes) Misschien is het dat? Ik kom hierop nog terug.

  MV-Software, oei, ik heb alles in het Engels en ik heb al zitten puzzelen hoe ik die onbegrijpelijke Nederlandse opdrachten kan vertalen in begrijpelijk Engels, maar (nog) niet geslaagd. Dus ik weet niet waar ik het moet zoeken.

  MVG perloc
 • My Computer > Tools > Options > View > Simple file sharing ofzo ;)

  Ik heb alles zelf ook in het engels, vind nederlands in de IT wereld niets. ;)
 • als je de file niet kan terugschrijven, maar overigens wel bestanden in de map kan zetten, kan dat niet anders betekenen dat die file zelf read-only is…..
 • derkdejong: Die slag is jou! Maar het eigenaardige is dat -zover ik dat met een paar files heb gecontroleerd- die allemaal Read-only staan. Waarom?? Dat is niet normaal, want ik heb een folder DATA met alle docs en rtf's en die zet ik nooit read-only, maar ze staan allemaal wél read-only. Raar….
  Overigens, nu kan ik wél een file in een gedeelde map wijzigen en wegschrijven.

  MV-Software: Gevonden en is de laatste in de rij "Use simple file sharing (Recommended)" Die staat aan gevinkt.

  Intussen is MBAM klaar: 2 trojan gevonden, Trojan.2P2.Worm
  MVG perloc
 • [quote:53e579ff21="perloc"]ik heb een folder DATA met alle docs en rtf's en die zet ik nooit read-only, maar ze staan allemaal wél read-only. Raar….[/quote:53e579ff21]My penny.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1434361&highlight=#1434361

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.