Vraag & Antwoord

OS Windows

pc start niet meer op

6 antwoorden
  • Heb een pc met windows 7, hier zit een nieuwe harde schijf in,4 maanden oud. PC heeft 4 maanden als een tierelier gedraaid, maar gister was t binnen 5 minuten over en uit met de pret. PC werd eerst ontzettend traag, sloot af, starte opnieuw op, maar kwam niet meer in windows.Ook niet in veilige modus. Als ik nu pc opstart dan komt hij tot t windows logo, daarna blijft t scherm zwart, kom dus niet tot het gedeelte waar je wachtwoord in typt. Soms wordt er na opstarten chdsk uitgevoerd, er worden dan wat kenmerkrecords verwijderd, maar kom daarna niet in windows. Volgende getest bios herkent harde schijf videokaart is goed voeding is goed geheugen is goed Zou dit aan moederbord of processor kunnen liggen?
  • als die wel bij chkdsk komt, is er vooreerst (nog) geen reden om processor of mobo te verdenken. als je op f8 tokkelt tijdens het opstarten kom je dan wel in het menu om te kiezen voor veilige modus enzo? daar staat in w7 (heb hier even geen w7 paraat) toch de optie opstartherstel? al een reparatieprocedure uitgevoerd met de windows cd?
  • Ja, gedaan, maar als ik de windows 7 installatieschijf er in doe heeft die het over lokale schijf D, weet zeker dat windows op C staat.
  • [quote="Bobbyh"]Ja, gedaan, maar als ik de windows 7 installatieschijf er in doe heeft die het over lokale schijf D, weet zeker dat windows op C staat.[/quote] je kan toch met win7 je gehele disk formatteren
  • Heb uiteindelijk geformateerd. Draait weer en zal de bios eens updaten.
  • als het spul weer naar genoegen draait zou ik niet spontaan de bios updaten.... dat risico -want dat is en blijft het flashen van de bios- moet je alleen nemen als er iets mis is, en de release-info van de update aangeeft dat dát probleem met de nieuwe update getackeld wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.