Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ik krijg vista niet meer geinstalleerd vanaf hersteldiscs

Anoniem
None
27 antwoorden
 • Ik heb een sony vaio laptop met Vista.
  Door een fout heb ik per ongeluk de herstelpartitie verwijderd, en nu lukt het me niet meer om de computer helemaal op te schonen met de hersteldisks die ik nog wel heb.
  Als ik in Vaio complete systeem herstel aanklik, zegt hij dat ik de herstelschijven in
  de speler moet doen en de computer op nieuw moet starten, maar er gebeurt helemaal niets.
  Drive C formatteren gaat ook niet, kortom: het lijkt of ik voorgoed vastzit aan een slecht lopende
  Vista, die ik niet meer kan her-installeren. Of is er toch nog een oplossing?

  ter aanvulling: ik heb deze fout al een jaar geleden gemaakt, maar nu pas ontdekt. ik wilde namelijk een volledig systeemherstel doen, omdat mijn systeem niet meer flexibel loopt, niets dan vervelende kleine ergernissen, en dat wil ik oplossen om met een schone computer te beginnen. Vorig jaar heeft er kort een Windows 7 (naar later bleek, geen legale! daarom heb ik 'm verwijderd, en de disc geformatteerd en met de herstelschijven Vista hersteld, maar helaas toen dus ook de partitie gewist)
 • Door een fout heb ik per ongeluk de herstelpartitie verwijderd.
  dan moet je eerst die partitie zien terug te halen .
  met een recovery progg of met een live cd .
 • [quote:e1cb30ee31="bsa100"]Door een fout heb ik per ongeluk de herstelpartitie verwijderd.
  dan moet je eerst die partitie zien terug te halen .
  met een recovery progg of met een live cd .[/quote:e1cb30ee31]

  ja, heel mooi, bedankt voor uw reactie, maar heeft u misschien een korte nadere uitleg? ik ben niet thuis in deze zaken. is zo'n progg waarover u het heeft ergens te vinden/downloaden, of is het al op de computer aanwezig?
 • [b:6b9cfc08dc]ik heb bovenaan in mijn eerste bericht nog wat aangevuld[/b:6b9cfc08dc]
 • Reuzetip, gooi daar als de bliksem Windows Seven op, het is een mooi moment om over te gaan op dit soepel draaiend OS, dat Vista naar de prullenmand verwijst en de eeuwige jachtvelden.

  Een legale Seven dan deze keer.
 • [quote:0030a2e49f="Pceetje"]Reuzetip, gooi daar als de bliksem Windows Seven op, het is een mooi moment om over te gaan op dit soepel draaiend OS, dat Vista naar de prullenmand verwijst en de eeuwige jachtvelden.

  Een legale Seven dan deze keer.[/quote:0030a2e49f]

  Daar wil ik best aan, zij het dat ik erg sceptisch ben wat betreft Microsoft.
  Zometeen koop ik Windows 7, en wie weet start deze dan ook niet. Of is dat uitgesloten? Bij Windows sta je vaker voor verrassingen…
 • Bij Windows sta je vaker voor verrassingen…
  tja je kan er wat mee of niet .
  formatteer de gehele disk .
  en installeer dan je favorieten progg .
 • [quote:4e41dc3dc9="bsa100"]Bij Windows sta je vaker voor verrassingen…
  tja je kan er wat mee of niet .
  formatteer de gehele disk .
  en installeer dan je favorieten progg .[/quote:4e41dc3dc9]

  was dat maar waar: de disc formatteren gaat namelijk niet! om maar eens een verrassing te noemen….
 • Bij Windows sta je vaker voor verrassingen…
  tja je kan er wat mee of niet .
  formatteer de gehele disk .
  en installeer dan je favorieten progg .

  was dat maar waar: de disc formatteren gaat namelijk niet! om maar eens een verrassing te noemen….
  waarom niet
 • [quote:4e10f88024="bsa100"][quote:4e10f88024="kwatanabe"][quote:4e10f88024="bsa100"]Bij Windows sta je vaker voor verrassingen…
  tja je kan er wat mee of niet .
  formatteer de gehele disk .
  en installeer dan je favorieten progg .[/quote:4e10f88024]

  was dat maar waar: de disc formatteren gaat namelijk niet! om maar eens een verrassing te noemen….[/quote:4e10f88024]
  waarom niet[/quote:4e10f88024]

  Als ik dat wist… Mijn enige manier is via volledig systeemherstel, met het Vaio programma Vaio Herstelcentrum, en laat het nu net dit programma zijn wat niets meer doet. Ik heb werkelijk alles wat maar mogelijk is geprobeerd, ik kom niet meer in een herstelprogramma meer terecht.
  Steeds als ik het moment supreme bereik , dan kom ik weer terecht bij het Vaio Herstelcentrum een vicieuze circel dus, want dat programma doet helemaal niets meer. En mijn computer zit helemaal vast aan deze Vaio-optie. Echt, ik ben al een week aan de gang met dit, en alles wat ik probeer, komt steeds weer terecht bij het nietwerkende Vaio Herstelcentrum, om moedeloos van te worden! :?
 • [quote:9a77e30f0f]Door een fout heb ik per ongeluk de herstelpartitie verwijderd,[/quote:9a77e30f0f]

  Misschien kun je nog eens met Testdisk kijken of je die partitie kan terughalen. De fout is al lang geleden gemaakt maar niet geschoten is altijd mis.
 • [quote:7402f8b152="Tirm"][quote:7402f8b152]Door een fout heb ik per ongeluk de herstelpartitie verwijderd,[/quote:7402f8b152]

  Misschien kun je nog eens met Testdisk kijken of je die partitie kan terughalen. De fout is al lang geleden gemaakt maar niet geschoten is altijd mis.[/quote:7402f8b152]

  Dank voor je tip, ik heb het getest, maar de partitie wordt niet meer gevonden helaas.

  Ik hoop dat er misschien iemand is die mij kan adviseren mbt Windows 7.
  Er is een zogenaamde upgrade versie, en een retailversie van Home Premium. Welke zou ik nodig hebben?
 • Retail neem ik aan, je moet helemaal vanaf 0 beginnen. Alle partities weggooien, nieuwe partitie voor W7 aanmaken (50GB?) en de rest komt later wel via schijfbeheer.
 • [quote:209c64ab88="Tirm"]Retail neem ik aan, je moet helemaal vanaf 0 beginnen. Alle partities weggooien, nieuwe partitie voor W7 aanmaken (50GB?) en de rest komt later wel via schijfbeheer.[/quote:209c64ab88]

  Dank voor uw tip, ik ga er binnenkort voor zitten, ik heb al een W7 Ultimate (retail)besteld.
  Moet ik me alleen nog gaan verdiepen in het maken van partities!
 • Houd ook de Vaiodisks in de buurt, daar zullen de specifieke drivers opstaan.
  Mocht je die niet hebben brand dan eerst even een cd , de drivers staan gegarandeerd ergens op je HDD

  Qua aanmaken partities, als je mbv de ultimate je schijf compleet formateerd kun je daarna aangeven of je 1 of meerdere partities wilt aanmaken.
  Anders helpen we je wel verder.
  Leesvoer :http://schoonepc.nl/windows7.html
  suc6 Anjo
 • [quote:1a3cb333cb="Anjo"]Houd ook de Vaiodisks in de buurt, daar zullen de specifieke drivers opstaan.
  Mocht je die niet hebben brand dan eerst even een cd , de drivers staan gegarandeerd ergens op je HDD

  Qua aanmaken partities, als je mbv de ultimate je schijf compleet formateerd kun je daarna aangeven of je 1 of meerdere partities wilt aanmaken.
  Anders helpen we je wel verder.
  Leesvoer :http://schoonepc.nl/windows7.html
  suc6 Anjo[/quote:1a3cb333cb]

  Heel fijn zeg, ik ben erg verheugd op jullie behulpzaamheid. Zodra ik aan de slag ga, laat ik weer van me horen. Tof!
 • kwatanabe, er heeft nog niemand je geadviseerd om te checken of jouw laptop wel geschikt is voor W7. Dat heeft te maken met je hardware, b.v. je processor, je geheugen en ook een al wat oudere inktjet printer die het straks onder W7 niet meer doet omdat er geen dll bestand voor beschikbaar is.
  Je laptop kun je testen via http://pchulptips.nl/kb/entry/315/ en je overige hardware even controleren op de site van de leverancier(s).
  Succes.
 • [quote:3cca124671="gertcor"]kwatanabe, er heeft nog niemand je geadviseerd om te checken of jouw laptop wel geschikt is voor W7. Dat heeft te maken met je hardware, b.v. je processor, je geheugen en ook een al wat oudere inktjet printer die het straks onder W7 niet meer doet omdat er geen dll bestand voor beschikbaar is.
  Je laptop kun je testen via http://pchulptips.nl/kb/entry/315/ en je overige hardware even controleren op de site van de leverancier(s).
  Succes.[/quote:3cca124671]

  Dank voor je bezorgdheid! Ik heb enkele dagen geleden al een check gedaan met de Windows 7 Upgrade advisor. Volgens deze test zou alles in orde zijn. De meeste neven-apparatuur die ik heb zijn overigens niet oud, evenals de laptop zelf, die is nu bijna 3 jaar oud. Het is, om precies te zijn de Sony Vaio VGN-AR71S - 2.50 GHz / 4 GB Go DDR2 SDRAM / 500 GB/ NVIDIA GeForce 8600M GT GPU
 • Als Vista draait , draait Win7 ook en ( persoonlijke mening ) sneller en stabieler
 • Nu heb ik dan eindelijk W7 legaal op mijn laptop geinstalleerd, en zoals ik al had zien aankomen, weet ik niet wat ik nu moet doen met mijn keurig van te voren gemaakte back-up. De meeste programma's doen helemaal niets meer, en bestanden van bijvoorbeeld MSOffice krijg ik niet meer geopend, mijn MS office bestanden staan er wel allemaal , maar begrijp er helemaal niets van hoe die nu weer aan de praat te krijgen. Ze kunnen het allemaal prachtig vertellen: back-up maken is belangrijk, maar daarna… niks doet het nog. Ook zijn er programma's die zeggen dat ik mijn licentiesleutel al op een andere computer in gebruik heb. Nee, dat gaat lekker zo. Is er iemand die mij goede raad kan geven? Ik begrijp er werkelijk geen snars meer van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.