Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bijlage meesturen per email via R-klik lukt niet

None
5 antwoorden
 • Vaak stuur ik 1 of enkele foto's of andere documenten met een R-klik ( send to > mailrecipient) naar mijn emailprogramma. Alles lijkt normaal te gaan, maar: er opent zich geen nieuwe email met daarin reeds de betreffende bijlage. In uitvoeren van startmenu ('run" heet dat bij mij) heb ik nogmaals ingetikt: "regsvr32 sendmail.dll" (wellicht ten overvloede) maar dat maakt niets uit. Via de andere methoden zoals slepen/plakken of via "invoeren" gaat alles prima.
 • ooit in mijn eigen "tips"-archief opgeslagen, en wellicht helpt dit (met name de passage over standaardmailprogramma!):

  Je dient in ieder geval je "SendTo" map op te zoeken >> Windows-toets + F-toets > zoekopdracht => SendTo
  NB In Windows XP is deze verborgen en voor iedere gebruiker aanwezig.
  Zoek dus de juiste op.

  In de map "SendTo" rechtsklik > Nieuw > tekstbestand > OK
  Rechtsklik op dat tekstbestand > Naam wijzigen >> deze wijzig je in:
  E-mailontvanger.MAPIMail
  NB Let op de punt en hoofdletters daar achter.

  Voor de opsmuk mag je nog voor de naam "E-mailontvanger" ook zelf iets verzinnen

  Voordat je bovenstaande handeling uitvoert, dien je je ervan te vergewissen dat je mail-progjramma als standaard staat ingesteld in de eigenschappen voor Internet > tab Programma’s en in je mail-programma zelf.
 • hoewel ik in verkenner (explore in mijn XP) "show hidden files & folders"heb aangetipt komen er bij een zoekactie alleen maar andere dingen bovendrijven. Daar staat ook aangegeven dat er niet gezocht wordt in hidden files:
  [img:08bdef5a36]http://i55.tinypic.com/ip1vki.jpg[/img:08bdef5a36]
  Wellicht eerst ergens anders die map SendTo proberen te zoeken?
 • in C:\Documents and Settings\Administrator\SendTo
  zie ik mappen: desktop/mail recipient/mijn documenten en skype
  [img:d0e9f311a7]http://i56.tinypic.com/2hsagkk.jpg[/img:d0e9f311a7]
  vraag me af of ik daar goed zit, en wat ik dan veranderen moet?
  Achteraf zou ik niet weten wat ik 1 december om 9.23 u gedaan heb.
 • DJ: je schreef: "Voordat je bovenstaande handeling uitvoert, dien je je ervan te vergewissen dat je mail-progjramma als standaard staat ingesteld in de eigenschappen voor Internet > tab Programma’s en in je mail-programma zelf. " En - hoewel ik altijd FF gebruik - bleek dit inderdaad de oorzaak te zijn. Er was zelfs helemáál geen emailprogramma aangevinkt! H.D.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.