Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

externe tekst vergroten

None
13 antwoorden
 • Ik heb bij een door mij gekocht apparaat een bijna onleesbare gebruiksaanwijzing gekregen.
  dit dacht ik "simpel" op te lossen door het naar de computer te scannen, vervolgens als pdf formaat naar de gewenste grootte uit te zoomen en daarna af te drukken;
  Nou ik kwam bedrogen uit, want wat ik ook probeerde steeds werd de originele (kleine) tekst afgedrukt ??!! Natuurlijk vergat ik niet het vergrootte document eerst op te slaan.
  Iemand een oplossing ?
 • de zoomoptie van een pdfreader geldt alleen voor de weergave op het scherm. je zal een pdf-editor nodig hebben om te bereiken wat je wilt.
  kan je de scanner niet zodanig instellen dat hij "scant naar een ander (dus groter) formaat"?
  andere optie: scannen naar jpg, en dat beeld in en foto-editor -maar ook in word kan je goede resultaten bereiken - vergroten.
 • Het scannen naar een groter formaat werkt niet.
  Als ik het jpg document open in Word krijg ik allemaal onleesbare tekens ?!
  Met pdf het zelfde.
  Waar kan ik de editors vinden ?
  Graag nogmaals hulp.
 • jpg openen in word kan inderdaad niet.
  je opent een nieuw doc en via invoegen, afbeelding, uit bestand laad je de jpg in.
  krijg je dan nog onleesbare tekens?
  dan moet dat wel haast ook zo zijn als je de jpg opent in een plaatjesviewer…
 • Gewoon de afdrukopties in de PDF zelf gebruiken.
  Open het PDF-document -> afdrukken via de toetscombinatie [b:f4ed86c767]Ctrl + P[/b:f4ed86c767] -> onder de optie [b:f4ed86c767]Paginaverwerking[/b:f4ed86c767] -> [b:f4ed86c767]Pagina's schalen[/b:f4ed86c767] -> [b:f4ed86c767]Aanpassen aan afdrukbaar gebied.[/b:f4ed86c767]
  Schalen versus Zoomen :wink:
 • al geprobeerd een handleiding / manual op internet te vinden? Als dat een pdf is, is dat meestal goed afleesbaar af te drukken.
 • Welke versie van Office gebruik je? Microsoft Office Document Imaging heeft de optie OCR, Optical Character Recognition ofwel optische tekstherkenning. Hiermee kun je het document inscannen en via OCR als tekst naar Word exporteren. Daarna kun je zoals gewoonlijk de lettergrootte etc. aanpassen.
 • ik heb nog nooit met een meegeleverde of gratis OCR programma goede resultaten gezien. En zeker niet als er plaatjes, tabellen e.d. in het drukwerk staan. Maar misschien is het beter geworden?
 • Het is inmiddels duidelijk verbeterd, ik haal zeer goede resultaten. Aan de andere kant hoeft een gebruiksaanwijzing niet 100% foutloos omgezet te worden, zolang je de strekking van het verhaal maar goed volgen kan. Als ik moest kiezen tussen een foutloze maar onleesbare manual en een leesbare waarin wat 'typvauten' zitten dan wist ik het wel. Bovendien: kom jij wel eens een engelstalige handleiding tegen waarin geen krom Engels gebruikt wordt? Meestal door die Japanners door de vertaalmachine gehaald en zó in het boekje gesmeten.
 • :D
 • Ik heb Office 2003 en ik gebruik Sumatra.
  Zal nu ook nog eens Adobe Reader installeren om te zien of het dan wel lukt.
 • Het is gelukt, vooral dankzij de aanwijzingen van Rosturp ten aanzien van de afstellingen van de printer.
  Beste mensen allemaal bedankt voor het meedenken en fijne feestdagen.
  Over en sluiten!
  Troef
 • [quote:b4c476703c="Troef"]Het is gelukt[/quote:b4c476703c]Mooi :D

  Bedankt voor het melden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.