Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bladwijzer toevoegen in Safari-browser absurd en onmogelijk

jolo
10 antwoorden
 • Onlangs ben ik zo dom geweest om Microsoft Internet Explorer 9 béta te installeren: ik raad het iedereen ten stelligste af: dit is één groot drama.
  Het lijkt net of ik weer op een computertje met Windows 3.1 zit te werken, zo ontzettend vervelend is deze browser, die het volgens Microsoft helemaal zou moeten gaan maken. Een beetje stevige website zoals bijvoorbeeld eBay komt ie amper fatsoenlijk door, na enige tijd wordt alles stroef en begint de zaak te beven.

  Dus: groot probleem: je kúnt niet meer terug naar Internet Explorer 8 !
  Zit je eenmaal met IE 9, dan kun je dus niet meer terug.
  Tot overmaat van ramp heb ik dus Safari van Apple geinstalleerd, maar dat is ook een rare browser, met weinig comfort.

  Wil je een bladwijzer toevoegen? Zogenaamd is dat mogelijk, en je volgt de eenvoudige stap die het zou moeten zijn: niks is minder waar:
  er komt een venstertje, wat niet groter is dan pakweg 4 bij 4 centimeter (op een 17,2 inch scherm) en precies daar waar je moet invullen en moet selecteren in welke map je het wil vastleggen komen twee knoppen ervoor te zitten! Het scrollmenu werkt niet, en iets invullen gaat ook niet.
  Heeft iedereen die Safari gebruikt dit probleem?
  Weet misschien ook iemand of en hoe dit probleem opgelost kan worden?

  En weet iemand of er nog een andere echt goede browser te vinden is?
  Wat ik tot nu toe heb gehad was allemaal erg matig: IE 9, Google Chrome,Safari… ik zie bij elke browser vervelende dingen, die mij mateloos storen.
  Bij Chrome bijvoorbeeld dat er geen menubalk bovenaan zit, en dat de bladwijzers/favorieten niet in te delen zijn op een plaats waar ik het gemakkelijkst werk: namelijk in een menubalk bovenin.
 • FF 6 of beta 4.0b7
 • [quote:7929834e9a="kwatanabe"]Wat ik tot nu toe heb gehad was allemaal erg matig: IE 9, Google Chrome,Safari… ik zie bij elke browser vervelende dingen, die mij mateloos storen.[/quote:7929834e9a]

  Tja, zoals je het nu schetst kun je beter helemaal geen browser meer gebruiken…
  Die menubalkloze browser ga je nog veel meer tegenkomen, verwacht ik.

  Misschien moet je even wennen aan de nieuwe functies in moderne browsers.
 • [quote:a71fa22304="vuurtoren"][quote:a71fa22304="kwatanabe"]Wat ik tot nu toe heb gehad was allemaal erg matig: IE 9, Google Chrome,Safari… ik zie bij elke browser vervelende dingen, die mij mateloos storen.[/quote:a71fa22304]

  Tja, zoals je het nu schetst kun je beter helemaal geen browser meer gebruiken…
  Die menubalkloze browser ga je nog veel meer tegenkomen, verwacht ik.

  Misschien moet je even wennen aan de nieuwe functies in moderne browsers.[/quote:a71fa22304]

  Ik zie juist geen écht nieuwe functies. Moderne browsers, dat zijn momenteel in mijn ogen vervelende opdringerige dingen, die mij van alles willen voorkauwen wat ik allemaal nodig zou hebben.
  Écht modern zou ik het pas vinden, wanneer een ieder kan instellen wat hij/zij nodig heeft en wat niet.
  Nú is het zo dat je opgezadeld wordt met heel veel technisch geneuzel wat je niet nodig hebt (in mijn geval) en de dingen die ik wél nodig heb, werken niet of niet naar behoren, of zijn amper fatsoenlijk instelbaar.

  Neem Safari, die zichzelf de beste vinden van allemaal: maar een website in bladwijzers vastleggen (iets wat volgens mij vrijwel iedereen die veel surft en op het net zoekt , nodig heeft) wil voor geen meter lukken.
  En met alleen een mooi design kom je er niet, maar daar lijkt het veel op bij Apple's Safari.

  Ik heb nu Firefox 6 op aanraden van de vorige schrijver geinstalleerd, en ik moet zeggen, al is het nog maar het begin, dat dit er toch meer op begint te lijken zoals ik het wil. Eigenlijk vond ik Internet Explorer 7 en 8 ook prima, maar heb me laten beetnemen met IE 9. Die werkt absoluut (nog?) niet zoals je in bijna 2011 zou mogen verwachten. Een enorme teruggang vergeleken met IE 7 en IE 8 naar mijn bevindingen.

  Ik ga eens kijken of Firefox écht zo goed is, als ik vaak hoor. :wink:
 • Ik heb nog even gekeken en favorieten in IE9 zijn toch wel makkelijk in te voeren. Klikken op het sterretje rechtsboven geeft de favorieten weer en kun je nieuwe toeveogen. Ook met de bekende ctrl-d toetscombinatie kun je ze toevoegen.
  Verder heb ik weinig problemen met IE9. Moet er wel bij vermelden dat het niet mijn hoofdbrowser is.

  Bij firefox moet je zeker gaan kijken naar de vele add-ons die beschikbaar zijn en waarmee je de browser flink naar je wensen kunt aanpassen. Bedenk wel dat een hele rits aan add-ons de browser ook zwaarder maakt.
 • [quote:bd1cec2c29="vuurtoren"]Ik heb nog even gekeken en favorieten in IE9 zijn toch wel makkelijk in te voeren. Klikken op het sterretje rechtsboven geeft de favorieten weer en kun je nieuwe toeveogen. Ook met de bekende ctrl-d toetscombinatie kun je ze toevoegen.
  Verder heb ik weinig problemen met IE9. Moet er wel bij vermelden dat het niet mijn hoofdbrowser is.

  Bij firefox moet je zeker gaan kijken naar de vele add-ons die beschikbaar zijn en waarmee je de browser flink naar je wensen kunt aanpassen. Bedenk wel dat een hele rits aan add-ons de browser ook zwaarder maakt.[/quote:bd1cec2c29]

  Ja, wat betreft de favorieten toevoegen heb ik niet zo'n probleem met IE 9, wat ik wel lastig vindt is dat het sterretje rechtsboven zit in plaats van op een plaats waar ik het prettig vindt, namelijk bovenaan in het midden. Goed je kunt niet alles hebben wat je wil, maar bij de vorige IE zat ie daar wel altijd. Verder echter loopt IE 9 voor geen tierelier bij mij. Ook werkt de functie selecteren/kopieren vaak helemaal niet. Moet ik overschakelen naar een andere browser. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

  Tot nu toe werkt Firefox perfect. Geen klachten.
  :wink:
 • Onzin dat je niet meer terug kan naar IE8.
  Je verkondingt hier zaken die niet kloppen.

  Volg dit stappenplan eens:
  http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/InternetExplorer/thread/7250c2d2-20e1-4f0a-8056-4a6abd9a0f9b

  Dat IE9 nog niet goed werkt zou goed kunnen, het is tenslotte een beta. Dus zo afgeven op een product dat nog niet af is lijkt me onterecht.
  Als ik jouw reactie zo hoor dan kan je voortaan beter wegblijven bij beta versies van programma's.
 • [quote:5d1040b40e="arjant2"]Onzin dat je niet meer terug kan naar IE8.
  Je verkondingt hier zaken die niet kloppen.

  Volg dit stappenplan eens:
  http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/InternetExplorer/thread/7250c2d2-20e1-4f0a-8056-4a6abd9a0f9b

  Dat IE9 nog niet goed werkt zou goed kunnen, het is tenslotte een beta. Dus zo afgeven op een product dat nog niet af is lijkt me onterecht.
  Als ik jouw reactie zo hoor dan kan je voortaan beter wegblijven bij beta versies van programma's.[/quote:5d1040b40e]

  Hallo! Ik geef niet af op IE 9, ik geef mijn oprechte bevindingen weer, en waarom zou dat niet mogen?
  Ik ben overgestapt op IE 9 puur en alleen op aanraden van Microsoft zelf, die van alles en nog wat beweert over deze browser, wat in elk geval volgens mijn bevindingen niet waargemaakt wordt.Ook al is het een beta versie, dan moeten ze niet zo hoog van de toren blazen, is mijn idee.

  Vervolgens: ik ben naar de Microsoft website gegaan om IE 8 opnieuw te downloaden, en welk bericht krijg ik keer op keer? Dat ik deze niet kan installeren omdat er al een nieuwe versie op mijn computer is geinstalleerd. Zou je denken: dan verwijder ik IE 9 maar eventjes, maar wat schetst mijn verbazing? Ik krijg nog steeds hetzelfde bericht! Zelfs na verwijdering van IE 9. Nou, dan ligt het denk ik niet aan mij. Dus is er volgens mij niets aan de hand als ik dat hier aangeef.
  Ik verkondig slechts wat ik ervaar, mijnheer of mevrouw.
  :x
 • wat ik nog even aan het vorige bericht wil toevoegen is dit: de beta versie van IE 9, probeer eens om feedback te sturen of een bug te melden bij Microsoft. Daarvoor moet je zo ongeveer 86 handelingen , paswoorden en inloggegevens bij elkaar verzamelen, en dan uiteindelijk kom je er nog niet. Kortom, er is ook met geen mogelijkheid contact te krijgen op wat voor manier dan ook, met de ontwerpers/programmeurs. Of je moet 3 weken vakantie nemen om alles te gaan uitzoeken. Het werkt allemaal erg stroef vind ik.
 • Het zou kunnen dat IE 9 zwaarder is dan de andere browsers en jouw systeem daardoor teveel bronnen nodig heeft en/of teveel geheugen.

  verder Na verwijderen IE9 is t zinvol om Ccleaner te draaien om evt resten in je registry te verwijderen.

  Je zou ook in veilige modus IE8 kunnen trachten te instaleren.
  Of een herstelpunt terugztten naar vóór de instal van IE 9

  Ikzelf merk weinig verschil in 8 of 9, moest m op advies van Adobe updaten omdat ik op hun site iets niet kon downloaden, maar dat ging met IE9 net zo beroerd alsn met IE8.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.