Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dual Boot/Multiple Boot software

None
18 antwoorden
 • Kan er mij iemand een link geven naar Dual of Multiple Boot software. Ik heb Vista Premium en zou nog Windows 7 en XP erbij willen installeren. De bedoeling is wel om Vista er later af te gooien (uiteraard).

  Liefst "goede" en degelijke multibootsoftware links a.u.b.
 • Wat bedoel je met multiboot software? Je kunt gewoon 3 partities maken waarbij je op de ene Windows XP op de andere Windows Vista en op de andere Windows 7.
 • http://www.vistabootpro.org/
  http://neosmart.net/dl.php?id=1
 • Leesvoer : http://schoonepc.nl/nieuwsbrief/multiboot_systeem_opzetten.html
 • [quote:bae921ed1b="bsa100"]http://www.vistabootpro.org/
  http://neosmart.net/dl.php?id=1[/quote:bae921ed1b]Splendid ! Bedankt [b:bae921ed1b]bsa100[/b:bae921ed1b] en [b:bae921ed1b]Anjo[/b:bae921ed1b]. Dat is het soort antwoorden dat ik verwacht. Ik begrijp andrzijds [b:bae921ed1b]Just_kevin[/b:bae921ed1b] weer niet. Zo'n super installatie, waar de meesten slechts van kunnen dromen, maar nog niet weten wat een multiple of dual boot is ? Maar toch bedankt voor de moeite kevin.
 • [quote:f08a3dffd3="JimBFB"][quote:f08a3dffd3="bsa100"]http://www.vistabootpro.org/
  http://neosmart.net/dl.php?id=1[/quote:f08a3dffd3]Splendid ! Bedankt [b:f08a3dffd3]bsa100[/b:f08a3dffd3] en [b:f08a3dffd3]Anjo[/b:f08a3dffd3]. Dat is het soort antwoorden dat ik verwacht. Ik begrijp andrzijds [b:f08a3dffd3]Just_kevin[/b:f08a3dffd3] weer niet. Zo'n super installatie, waar de meesten slechts van kunnen dromen, maar nog niet weten wat een multiple of dual boot is ? Maar toch bedankt voor de moeite kevin.[/quote:f08a3dffd3]

  Zo moeilijk als het voor je lijkt is het toch niet. Je moet alleen voor een goede dual boot zorgen dat je het oudste besturingssyteem eerst installeerd in dit geval Win Xp - Win Vista - Win 7. Anders moet je allerlei tweaks gaan doen http://www.optelsom.nl/zo-maak-je-een-dualboot-met-windows-7-en-windows-xp-of-vista.html]Hier staat uitgelegd hoe je zo'n dualboot maakt.
 • als je vistaboot gebruikt dan hoeft dat niet
  waarom zo moeilijk doen als het gemakkelijk kan
 • OK, als ik het goed begrijp hoef ik met VistaBoot mijn huidige reeds voorgeprepareerde bestaande configuratie niets te wijzigen. De besturingssystemen XP (F) en 7 (nu nog unallocated) staan er nog [b:07124007f9]niet[/b:07124007f9] op. Het probleem zit hem dat ik die 7 niet meer op de unallocated partitie krijg, want die unallocated voor de E kan ik blijkbaar niet meer primair maken (tenzij ik er een extended partitie van zou maken samen met de E partitie). De allereerste partitie (K) (herstelpartitie die ook primair is) gooi ik er niet graag af alhoewel die herstelpartitie natuuelijk enkel voor de originele OEM Vista Premium (C) bedoeld is. Zie screenshots.

  http://www.imagebam.com/image/5ad9ec111167376

  http://www.imagebam.com/image/5c71f9111167382

  http://www.imagebam.com/image/e14b00111167392
 • Het enige wat belangrijk is te weten, dat je op één harddisk niet meer dan vier primaire partities kunt aanmaken. Als je toch nog een nieuwe partitie voor Windows 7 wilt aanmaken, zul je één primaire partitie moeten verwijderen. Bijvoorbeeld die Vista herstelpartitie. Eventueel zou je er nog een back-up van kunnen maken. Maar als je later toch Vista er later af wil gooien, is dat wellicht niet nodig.
 • Juist, maar hoe komt het dat ik er nu slechts 3 heb (de herstelpartitie K, Vista C, de voor de XP installatie gereserveerde F) en de 4e die nu unallocted is, kan ik niet primair kan maken. Of kan ik die 4e enkel primair maken in een extended partitie.
 • Een extended partitie is ook een primaire partitie. Daarin kun je alleen logische stations in aanmaken. Wat je nu hebt is zoiets als op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitgebreide_partitie
 • [quote:ca8d5e2d15="jolo"]Een extended partitie is ook een primaire partitie. Daarin kun je alleen logische stations in aanmaken. Wat je nu hebt is zoiets als op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitgebreide_partitie[/quote:ca8d5e2d15]Euh .. volgens wat ik erover lees kan je in een extended zowel een primaire als logische aanmaken. Ik heb die 2e link van die schoone PC ook eens doorgenomen. Ingewikkelde materie als je 't mij vraagt.
 • Ik denk dat dit een misverstand is. In een Extended partitie kun je geen primaire partities aanmaken. Althans niet via Windows Schijfbeheer. En ook niet met de meeste andere partitioneringssoftware. Er is in ieder geval één commerciële applicatie, waarmee je meer dan 4 primaire partities kunt aanmaken, op één harddisk. Namelijk via BootIt Next Generation. Een quote hieruit [quote:595b776a44] Create over 200 primary partitions (if desired) [/quote:595b776a44] Ikzelf heb hier echter geen ervaring mee. En kan je dus ook niet zeggen tegen welke problemen je zou kunnen aanlopen, als je meer dan 4 primaire partities aanmaakt op één harddisk.
 • [quote:e4180d5763="jolo"]Ikzelf heb hier echter geen ervaring mee. En kan je dus ook niet zeggen tegen welke problemen je zou kunnen aanlopen, als je meer dan 4 primaire partities aanmaakt op één harddisk.[/quote:e4180d5763]Nee, nee ik heb er nu drie zoals je ziet in de bijgeleverde scrrenshots die ik hier nog eens plaats, maar wil er een vierde bijmaken maar dat gaat OOK AL niet.

  http://www.imagebam.com/image/5ad9ec111167376

  http://www.imagebam.com/image/5c71f9111167382

  http://www.imagebam.com/image/e14b00111167392
 • Ik vind de afbeeldingen niet duidelijk genoeg. Ik heb liever dat je dan afbeeldingen post van Parted Magic. Die werkt namelijk niet met schijfletters, maar met devices. Dan kan je direct zien welke partities primair zijn. Een artikel over Parted Magic is te lezen op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/21242/parted-magic-5-1.html Deze software brand je op een CD-R(W) als image/beeldbestand zo deze bootable wordt.

  Als die herstelpartitie primair is, en die twee Windows partities zijn dat ook, dan kan er alleen een vierde primaire partitie bij, als je die extended partitie verwijderd.
 • Om dit onderwerp warm te houden zal ik je alle mogelijke screenshots geven na het w.e. Dat extended partitie gedeelte laten we even opzij omdat het niet nodig is in mijn situatie enerzijds en anderzijds dat het extreem ingewikkeld is.

  Want zoals ik ontdekt heb is er volgens mij een ander dat niet klopt met de standaard partitioneringstool van Windows in Vista (beperking om slechts 3 primaire partities te kunnen aanmaken). En dit terwijl Windows (en jij terecht bevestigd) claimt dat er 4 primaire partities kunnen gemaakt worden. Alleen is de vraag waarom het standaard partitioneringstooltje van Windows dit niet wil of kan.

  Van het ogenblik dat ik de screenshots heb post ik ze.
 • Er is wel multi-boot software. Nl XOSL.
  Ervaringen met diverse systemen.
  http://www.grantmarch.com/

  installatie:
  http://www.pat-onderwijsinnovatie.nl/docs/BDDocument.asp?Action=VIEW&ID={FC6600BB-1E6E-46C3-8617-6C49B62BA08B}
  Files http://www.ranish.com/part

  Meer ervaringen:
  http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&biw=1272&bih=588&q=xosl+windows+7&aq=1&aqi=g5g-s1g3&aql=&oq=xosl&gs_rfai=&fp=6aa15f4f1cb38de0

  Ik heb hem jaren gebruikt met de kids om multi te draaien. Lees zeer goed de installatie voorschriften!!!!! Maak altijd eerst backups van data/mail!
 • Lijkt mij interessant die XOSL, echter sedert de aanvang van deze thread zijn er nu al een paar met elk hun voor en nadelen. Het nadeel van die XOSL is wel dat er een FAT partitie dient te zijn. Tenzij men een (nog een) kleine FAT partitie aanmaakt voor de XOSL manager. Ook een ander nadeel is dat er geen support meer voor is (want zeer oud). Er zijn onder de genoemde managers in deze thread ook nog een 2-tal zeer oude managers van in de tijd dat Vista of 7 nog niet bestond.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.