Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Home Edition werkt niet naar behoren.

John Wessel
5 antwoorden
 • Ik heb op 23 november wegens een crash Windows XP opnieuw moeten installeren. Een herinstallatie van alle programma's en hardware die vóór die datum op mijn p.c. stonden was dan ook eveneens nodig. Nu alles achter de rug is, blijken sommige zaken toch niet optimaal te werken. Zo heb ik soms moeite met het opstarten en afsluiten van Windows. Bij het opstarten verschijnt weliswaar rechtsonder (bij de klok) het merendeel van de icoontjes, echter, de cursor (de pijl met de zandloper) blijft dan staan zonder dat er verder iets gebeurt, zodat ik ik een of een meerdere keren opnieuw moet opstarten, voordat ik gebruik kan maken van de p.c. Het langs de normale weg afsluiten lukt ook niet altijd, zodat ik dat moet doen door de aan/uit-knop in te drukken. Ook werkt "Zoeken" niet meer. Het venster verschijnt wel, maar bij het intikken van een te zoeken bestand of programma, "bevriest" het geheel en bij het dan gedwongen afsluiten verdwijnt een deel van de opstarticoontjes in de hoek rechtsonder. Nu wil ik systeemherstel gaan toepassen. Wat ik mij echter afvraag is of ik dan alle na het gekozen herstelpunt geinstalleerde programma's en hardware weer kwijt ben. Weet iemand het antwoord hierop?
 • Dat herstel kan nooit verder teruggaan naar 23 november, de vraag is of dat helpt. Zijn alle windows updates vanaf die datum opnieuw geinstalleerd?

  Kijk eens naar opstarten, wat wordt er nu opgestart?? In Msconfig > uitvoeren kun je dit bekijken.

  Ja na een systeemherstel ben je geinstalleerde programma's kwijt. In systeemherstel kun je zien per datum wat er gebeurt is in het systeem en waar je wilt terugzetten.

  Ik zou ook die programma's eens deinstalleren, kijen hoe het dan gaat en daarna een voor een opnieuw en weer checken.
 • Edouard,
  Dank voor je reactie.
  Ja, naar mijn mening zijn alle Windows Updates opnieuw geinstalleerd, waaronder Servicepack 2 en 3. Er wordt een heleboel opgestart waarvan ik niet weet of dat opstarten bij sommige ervan van belang is. Ik durf er evenwel niet aan te komen.
  Ik zal overwegen om systeemherstel toch maar toe te passen en dan alles wat ik kwijt ben weer opnieuw te installeren. Kolerewerk, maar het is niet anders.
 • Overigens, is Windows repareren een optie en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk?
 • OPnieuw installeren, een voor een en na iedere keer testen of er problemen zijn.

  Reparatie:

  Steek de XP CD erin of een diskette en start op, je krijgt een menu, alleen bij reparatie wordt ook disk geformatteerd.

  Probeer eerst maar eens systeemherstel en daarna software 'piecemeal' installeren.

  OPstarten kan je een voor een uitschakelen, gebeurt verder niets en je ziet vanzelf de effecten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.