Vraag & Antwoord

OS Windows

Security Options foutmelding en vastloper Vista Home Premium

Anoniem
The Dragon
1 antwoord
 • Mijn HP Pavillion notebook met Vista Home Premium werkte tot dusverre probleemloos..Echter sinds een paar weken loopt hij zo nu en dan vast met de melding: "Logon process has failed to create the security options dialog– Failure - Secority Options."..
  Het enige wat er dan in zo'n situatie opzit, is om het notebook "koud" te herstarten, waarop de melding komt dat Windows niet goed is afgesloten (logisch) en er wordt dan een disc scan uitgevoerd, waarbij een paar zgn. security handlers o.i.d. worden hersteld…Hierna start Vista weer normaal op, maar het probleem blijft zich van tijd tot tijd hardnekkig manifesteren…Ik merkte ook op dat ik mijn documenten op de NAS dan niet kon benaderen…
  Ik vrees voor een hardware probleem, maar heb ook eens ge-Googled op deze melding, waarbij ik antwoorden vindt, die verwijzen naar een corrupte update van de virusscanner of een probleem met Windows Defender…
  Ik heb wel onlangs de gratis versie van AVG geupdated naar versie 2011, waarbij het me opviel dat bij de installatie er van alles moet worden uitgevinkt om geen onnodige programma's mee te installeren..
  Ik weet natuurlijk niet of ik de oorzaak van het probleem hier moet zoeken, maar heb AVG nu verwijderd om te zien of het probleem hierdoor wordt opgelost..
  Ik weet niet wat het security dialog betekent en hoe dat "ineens" zo manifest een probleem veroorzaakt…Zou dat inderdaad te maken kunnen hebben met de anti-virussoftware of Defender?
  Wie heeft een idee wat er aan de hand is?
  bvd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.