Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 boot niet meer na opstartherstel

Anoniem
None
39 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem:

  Ik had boot problemen, hij bootte niet meer, maar na systeemherstel te hebben gebruikt, om precies te zijn opstartherstel, wil hij niet meer booten. Hij blijft hangen bij een scherm met de tekst:
  Reboot and select proper boot device. Or insert boot media in selected boot device and press a key.

  Het enige is. Ik heb er een USB met win 7 en de instaldisk ervan in zitten. In mijn bios boot management staat de volgorde zo:
  1. Cd/dvd
  2. USB
  3. Hdd
  4. Network

  Ik heb een acer x5810 met legitieme Windows 7 home premium en de problemen kwamen nadat ik de d schijf opnieuw heb gepartitioneerd. Mijn hoofdschijf is de C schijf. Typ fouten voor behouden. Ik doe dit vanaf mijn iPod :)
 • Vanaf DVD bootsector repareren? Blijkbaar heb je hem beschadigd.
 • En wat bedoel je? Volgens Microsoft is het daarvoor bedoeld. Maar het zou inderdaad wel kapot zijn gegaan. Maar wat bedoel je eigenlijk?

  Zodat je weet wat ik bedoel, ik heb toen hij in eerste instantie niet bootte geboot vanaf de dvd, en dat deed het ook, toen heb ik opstartherstel vanaf de dvd gedaan en vanaf toen deed hij dit.
 • Loop dit eens na:
  http://support.microsoft.com/kb/934540/nl
  nog meer via:
  http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&biw=1432&bih=608&q=opstartherstel+windows+7+werkt+niet&aq=3&aqi=g10&aql=&oq=opstarther&gs_rfai=&fp=6aa15f4f1cb38de0
 • Leuk artikel van Microsoft. Alleen komt het te laat. Ik heb vanaf mijn USB gedaan. En dus zal het wel fout gegaan zijn. Ik heb alvast een mailtje naar acer gestuurt. Maar weet iemand zo nog een oplossing? Want ik ben bang dag acer ook geen oplossing heeft. Ze zullen wel zeggen dat ik het terug moet brengen naar de mediamarkt.
 • Is er iemand die er nog een oplossing weet? Het maakt me niet uit hoe moeilijk het ook is.
 • Dat je Opstartherstel gedaan zou hebben vanaf een USB stick, zou geen probleem moeten zijn. http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Start-your-computer-from-a-Windows-7-installation-disc-or-USB-flash-drive

  [quote:9a4275c023="connections"]Ik heb een acer x5810 met legitieme Windows 7 home premium en de problemen kwamen nadat ik de d schijf opnieuw heb gepartitioneerd. Mijn hoofdschijf is de C schijf.[/quote:9a4275c023] Je hebt dus twee harde schijven in je PC. Zijn deze beide SATA? Of is die D schijf PATA? Welke van de twee staat bovenaan de Boot Sequence in het BIOS. En als je nu de andere harde schijf bovenaan zet?
 • Nou nee. Het is een schijf. En eerst twee partities. En ik heb toen een derde aangemaakt uit de tweede. Oftwel het is een HD. Maar het is wel Sata. En ik dacht idd ook dat ik dat repareren wel vanaf USB kon doen, want ik kon mijn cdspeler niet open krijgen. Want als ik zou installeren, was dat waarschijnlijk wel gelukt.

  Maar ik denk dat de software van Microsoft heeft gefaald en mijn pc naar de klote heeft geholpen. Want in dat artikel staat dat het allemaal kan en mag. Ik denk dat ik mijn garantie maar eens ga na vragen. Want hij afgelopen januari of februari gekocht bij de media markt. Jammer, want dat zal waarschijnlijk wel niet binnen de garantie vallen, in verband met Microsoft software en de extra partitie, wat mij raar lijkt.
 • Gelukt!! ik ben er achter hoe ik hem kan herstellen. Maar ik verlies wel al mijn data. En aangezien ik geen backup heb, verlies ik ook al mijn zelfgemaakte programma's; ik ben beginnend programmeur. Weet iemand toevallig een programma waarmee je gewiste data terug kunt krijgen? En gebruik nu trouwens mijn acer recovery disks.
 • Hang de schijf tijdelijk in een ander systeem en dan kun je toch gewoon copyen? Dat kan toch voor die herstelactie?
 • Dat kan ja, maar ik heb wel zon acer garanty seal, maar de garantie is over een paar weken weg, dus ik denk dat ik dat wel kan doen. Maar moet ik dan eerst dat andere systeem afsluiten? En moet ik speciaal booten? Oftewel veranderingen in het bios maken van het andere systeem?
 • is er dan geen mogelijkheid om je boot disk in het bios als opstart medium te zetten .

  of is er geen manier om de boel te repareren met een live cd
 • nee, die is er niet. als ik boot, met een windows 7 installatie dvd, dan vind hij dat niet goed. wat wel kan is met mijn acer recovery disks, maar dan moet ik hem terug zetten in de fabriekswaarden. en daar heb ik niet zo veel zin in eerlijk gezegd. want ik ben programmeur en heb er een project op staan, waar nog geen back-up van is. en dus ben ik van plan om de harde schijf eruit te halen, en mijn acer warrenty seal te doorbreken, want acer geeft mij geen reactie op mijn mail, dus daar verwacht ik niet veel van, en dan belangrijke bestanden ervan af te halen op mijn ouders pc, en dan herstel ik hem wel.

  een ding, ik heb het eerder geprobeerd bij een andere pc, alleen toen ik de nieuwe, en tevens de 2de harde schijf, erin deed, wou die pc niet meer booten, waar toen 2 harde schijfen in zaten. hoe kan ik dit voorkomen? want mijn vader is niet zo blij als dat gebeurt XD.
  en een live cd? die heb ik niet? en ik kan het niet anders repareren… denk ik. of zijn er andere oplossingen?
 • Het is de bedoeling dat je LiveCD zelf download, en brandt op een CD-R(W) als een image/beeldbestand, via een applicatie zoals imgburn.
 • Ok, maar hoe moet via een live cd van Windows 7 de computer repareren? En staat zoiets op Google? Of moet ik die zelf maken op een USB stickie? Ik heb er wel een van 16 gb.
 • Ik had eigenlijk een Ubuntu Linux LiveCD in gedachten. Maar als je een Windows 7 Live DVD of USB-stick wilt maken, heb je wel een legitieme Windows 7 DVD nodig. En applicatie WinBuilder. Instructies staan in deze hyperlink http://www.intowindows.com/how-to-create-live-usbcddvd-of-vistaxp/
 • Ok, ik had het zelf ook al gevonden ;). ik ga het morgen uitproberen. Maar even een vraagje, hoe kan ik hem repareren vanaf die live cd? Kun je dat uitleggen?
 • Even een klein vraagje tussendoor, zou ik ook Windows 7 zo vanaf de installatie dvd op mijn 16 gb USB stick kunnen installeren? Want dat zou wel vet zijn :) ik ga morgen het probleem proberen te verhelpen via die live USB/cd.
 • ok, gvd *** ubuntu
  ik heb ubuntu geinstalleerd, gaat hij over mijn windows heen installeren. nu kan ik mijn bestanden wel vergeten. hier baal ik echt van :x :evil:

  weet iemand hoe je zoiets kunt terug draaien???
 • [quote:370534ca94="connections"]ik heb ubuntu geinstalleerd, gaat hij over mijn windows heen installeren.[/quote:370534ca94] Over het installeren van Ubuntu had ik niks gezegd. Maar als je 'm toch hebt geïnstalleerd en de standaard procedure hebt aangehouden, dan zou Ubuntu in een aparte partitie naast Windows moeten staan. In dat geval zie je in Ubuntu Locaties > Computer welke schijven beschikbaar zijn. Daar worden partities en logische volumes mee bedoelt. Heb je gecheckt of daar je Windows partitie bijstaat? Als je echter had gekozen voor de optie De gehele schijf wissen en gebruiken, dan wordt Windows inderdaad verwijderd. Ook bij Partities handmatig specificeren, zou je een foutje kunnen maken.


  Als je Windows echt overschreven hebt, zou je nog wel kunnen kijken naar Recovery software, of er nog iets te redden valt. Vanaf de Ubuntu LiveCD zou je TestDisk kunnen proberen. (Dus niet opgestart in Ubuntu.) Verwijderde partities zijn daarmee nog wel terug te halen. Echter overschreven data, is in principe niet meer terug te halen. Behalve dan via peperdure recovery bedrijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.