Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mapinhoud vergelijken.

Anoniem
Hans60
13 antwoorden
 • Ik heb op verschillende schijven/partities mappen (bv met foto's), die geacht worden gelijk te zijn, maar toch in "Eigenschappen" een verschil aangeven in aantal submappen en files, en dus ook grootte.
  Dat kan bij voorbeeld gekomen zijn doordat ik foto's in de ene map heb gedumpt, maar in de gelijknamige map op een andere (backup)schijf niet.
  Is er een progje om de verschillen tussen twee mappen aan te geven?
  Die submappen een voor een napluizen kost me dagen.
 • Je zou hiervoor een programma voor mapsynchronisatie als AlwaySync voor kunnen gebruiken. Een dergelijk programma is eigenlijk bedoeld om twee mappen aan elkaar gelijk te maken, maar voordat het dit doet worden deze twee mappen eerst met elkaar vergeleken. Hierbij worden dan ook de verschillen tussen de mappen aangegeven.

  Naast AlwaySync zijn er nog meer alternatieven, maar ik gebruik dit regelmatig naar volle tevredenheid.
 • Ik gebruik voor mijn werk Synctoy.
  http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=C26EFA36-98E0-4EE9-A7C5-98D0592D8C52&displaylang=en

  [quote:8143282f72]SyncToy 2.1 is a free application that synchronizes files and folders between locations. Typical uses include sharing files, such as photos, with other computers and creating backup copies of files and folders.[/quote:8143282f72]

  Je kunt eerst voor preview kiezen dan weet je waar de verschillen zitten. Je kunt dan Synctoy het werk laten doen of handmatig aan de slag.
  Kies voor de "echo" optie voor het synchen, die wordt op ons bedrijf geadviseerd en is mi idd het veiligste.
 • Ik gebruik hiervoor SyncBack. Dit is een Freeware programmaatje waarmee je ook heel handig profielen kan maken. Verder heeft het programma heel veel mogelijkheden. http://www.2brightsparks.com/freeware/freeware-hub.html
 • Ik doe dit met Windows Commander, tegenwoordig opgevolgd door Total Commander. Is een file management tool waar je ook dit soort dingen mee kunt. Tevens kun je o.m. van meerdere files tegelijk de namen aanpassen via simpel in te stellen maskers. Heeft nog veel meer leuks / makkelijks aan boord.
 • [quote:0c943ad942="Hans60"]Ik doe dit met Windows Commander, tegenwoordig opgevolgd door Total Commander. [/quote:0c943ad942]Krijg je dan ook een preview (=lijst) van de verschillen zodat je precies weet welke bestanden het zijn?
  Meestal werkt TC vaak met de vensters waar je aan beiden kanten voor een hoofdmap of submap kiest voor het vergelijk…. Je ktijgt dan vaak een andere kleur voor de bestanden die verschillen. Maar als er in een submap nog een map zit ….. dan zie je niet meer letterlijk waar de verschillen zitten…. Of…?
 • Ik krijg per (sub)map de verschillen te zien. Als je aangeeft dat ook de submappen moeten worden meegenomen krijg je te zien welke bestanden op de ene drive/map verschillen van de andere, met daarbij welke de meest recente is. Dus als je van twee identieke mappen bij één map een bestand bewerkt geeft TC aan welk bestand het meest recent is. Die optie kun je uitschakelen zodat identieke bestanden met een verschillende datum toch als identiek gezien worden. Bij de bestandslijst waarin de verschillen worden aangegeven kun je ook (per bestand) aangeven welke bestanden wel en welke niet gesynchroniseerd moeten worden. Je kunt TC gewoon proberen, het is (bij mijn weten) shareware.
 • Werkt dan ongeveer hetzelfde als Synctoy, wat freeware is…
 • Synctoy is, voor zover ik het kan zien, geen filemanager. Het synchroniseert directories/ files and that's it. TC heeft een FTP-client ingebouwd, een multi-file rename tool, je kunt er ook de inhoud van twee bestanden mee vergelijken, kortom: iets uitgebreider als synctoy. Het is shareware, maar kunt het onbeperkt gratis gebruiken, je moet alleen bij het opstarten even een button aanklikken. Het is te vinden op www.ghisler.com.
 • Je hebt wel een preview, lijkt wel een beetje op de lijst van TC.
  Neen, het is geen filemanager, maar de TS vroeg daar niet om, vergelijken was genoeg….
  Shareware: met nag screens…. of andere troep?

  [quote:2e27103215]Total Commander is a Shareware program. This means that you can test it for a period of 30 days. After testing the program, you must either order the full version, or delete the program from your harddisk.[/quote:2e27103215]
 • Free Commander is gratis en minstens zo goed als Total Commander
 • [quote:1e661d7f3b="andre@home"]Shareware: met nag screens…. of andere troep?
  [/quote:1e661d7f3b]

  Ik gebruik nog steeds Windows Commander en die geeft als enige bij het opstarten de melding dat je een bepaalde button (1,2 of 3) moet indrukken.
  Als Free Commander hetzelfde doet als Total Commander/Windows Commander en het is gratis dan is dat natuurlijk een nog betere oplossing.
 • Heren bedankt.
  Ik heb Synctoy als eerste van de geboden mogelijkheden geprobeerd, en het lijkt wel OK.
  Inderdaad ben ik in eerste instantie geïnteresseerd in een vergelijking van mapinhoud. Synctoy geeft die mogelijkheid middels Preview, waarna je uit drie toepassingsvormen kunt kiezen.
  Ik heb iets tegen progs die zonder meer zaken veranderen nog voordat je daarover in detail hebt kunnen beslissen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.