Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 7 bluescreen of death na opstarten

Anoniem
marklinfan
8 antwoorden
 • De titel zegt het al, mijn laptop geeft een bluescreen of death, ik kan niet zo veel meer doen. Ik krijg de volgende tekst in beeld:

  Driver_irql_not_less_or_equal

  Dit heb ik even snel op kunnen schrijven.
  In veilige modus kan ik geen systeemherstel doen omdat dit volgens windows via mijn systeembeheerder moet worden ingeschakeld..
  En een backup heb ik niet gemaakt omdat ik de laptop nog maar 2 maand heb.
  Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?
  Bij voorbaat dank,

  Eric
 • Open a command prompt (START>RUN>CMD) and type sfc /scanonce
  then reboot. If the file is corrupted then this will fix it.
 • Het kan ook de het geheugen niet helemaal jovel is.
  Mochten er meerdere bankjes erin zitten 1 eruit halen en weer opstarten , desnoods opstarten met ander bankje als probleem zich voor blijft doen
 • ik heb hetzelfde problem gehad driver not less or equal houd in een mogelijk driver problem. bij werkte het om al me driver up te daten misschien is dat voor jou ook de moeite waard om te proberen
 • Het sfc/scanonce commando heeft niet geholpen. Er waren geen beschadigde bestanden gevonden die vervangen moesten worden of iets dergelijks.

  Het gekke is wel dat mn laptop zonder problemen is opgestart en in die zin heeft het dus wel geholpen!
  Alleen krijg ik dezelfde blue screen weer als daarvoor. Alleen kreeg ik toen ik mn computer opstarte wel een melding dat windows was afgesloten in verband met een schadelijke fout.

  Eric Jager
 • Zal als ik jou was toch eens geheugen van je laptop testen, op manier ik hier al eerder beschreef.
 • Der moet toch wel een andere oplossing zijn? hij geeft trouwens meerder soorten blue screens, het is niet altijd met de eerder genoemde foutcode.

  Eric
 • Je zou om mee te beginnen kunnen vermelden om welk merk/type laptop het gaat. En of er iets aan die BOSD vooraf gegaan is. Zoals driver- en/of Windows updates uitgevoerd. Of werkgeheugen uitgebreid? Heb je Startup Repair al geprobeerd? Enig uitleg hierover staat in deze hyperlink How to Run a Startup Repair in Windows 7. En indien nodig zou je het werkgeheugen kunnen testen via memtest86+. De harde schijf zou je kunnen testen, via de diagnostische software van de fabrikant. Deze zitten beiden op de Ultimate Boot CD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.