Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows (7), Updates, Instelling

lion
8 antwoorden
 • Redelijk bizar:
  Om totaal onduidelijke redenen blijkt Windows z'n instelling m.b.t. Updates gewijzigd te hebben van "eerst melden voor downloaden en installeren" naar de default instelling ("Automatisch downloaden en installeren";)……
  Ik meen (maar weet dit niet meer zeker) dat ik dit al eens eerder ben tegen gekomen op Win 7 systemen.

  Heel erg vreemd….!
  Iemand die dit herkent?
 • ach, dat kom je ook tegen op eerdere windowsversies.
  je bent dan geneigd een windowsupdate de schuld te geven, maar ik verdenk ook antivirus- en antimalwareprogrammaas van zulke acties….
 • [quote:b31fb8e9de="derkdejong"]ach, dat kom je ook tegen op eerdere windowsversies.
  je bent dan geneigd een windowsupdate de schuld te geven, maar ik verdenk ook antivirus- en antimalwareprogrammaas van zulke acties….[/quote:b31fb8e9de]

  Bij XP (meerdere systemen) ben ik het nog nooit tegengekomen. Bij 7 (meerdere systemen) dus wel. Alles was "netjes" teruggezet in de ("aanbevolen";) default instelling, waarbij dus ook de aanbevolen/optionele updates en "microsoft update" weer stonden aangevinkt…. :evil:
  Wat betreft jouw 2e opmerking: op de betrokken machine is MS Essentials actief….. :?
 • Volgens "welingelichte kringen" zou het een bekende bug in 7 zijn, welke gelukkig sporadisch voorkomt….
 • Ikzelf had anders nog nooit gehoord van problemen rond Windows 7 Update instellingen. Ik heb hier in een verse Windows 7 Home Premium bij Importend Updates Gekozen voor: "Check for updates but let me choose whether to download and install them." Eens zien of dat zo blijft staan.

  Het enige wat ik via google kon vinden, dat mogelijk gerelateerd zou kunnen zijn: Windows 7 - Update Settings disappear.
 • [quote: Bij XP (meerdere systemen) ben ik het nog nooit tegengekomen]

  ik zojuist nog……
 • Nothing is perfect….

  Bill himself schijnt ooit te hebben gezegd dat het nog wel een tijdje (10 jaar?) zal duren voordat Windows geheel probleemloos zal functioneren.
  Ik heb zelf het idee dat dit pas gaat gebeuren nadat pasen en pinksteren op 1 dag gaan vallen…. :?
 • als je bijvoorbeeld silverlight installeert komt ook de melding om automatisch updaten aan te zetten. Standaard kiest silverlight voor "ok". Als je dan niet opgelet hebt staan de updates weer aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.