Vraag & Antwoord

OS Windows

constant opstartprobleem met blauw scherm

Anoniem
Tirm
7 antwoorden
 • Mijn pc start niet op. Het balkje van xp komt tevoorschijn waarna een blauw scherm komt (heel kort, niet te lezen). Voordien werkte de pc als een trein.

  Daarna een fresh install gedaan maar na de installatie van virusscanner avg kreeg ik weer hetzelfde probleem.

  Ik ben echt ten einde raad want mijn nieuw(ere) harde schijf die in de pc stak, heb ik moeten uithalen vanwege hetzelfde probleem. Die harde schijf heb ik in een externe behuizing gestoken en werkt nu perfect, wil ik diezelfde harde schijf gebruiken als opstartschijf, zal het weer blauwe schermen regenen. Wie kan mij helpen?
  __________________
 • Heb je aan het begin van de fresh install de partities weggegooid en een nieuwe partitie aangemaakt?

  Dus aan de HD lijkt het niet te liggen? Dan zou ik eerst eens naar het geheugen kijken. Heb je twee reepjes? Haal er dan een uit, en dan een voor testen. Tools zoals Memtest86 vind je op bijv liveCD's
  zie http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=67887 post#5
 • Probeer dat blauw scherm eens in beeld te houden:

  Rechts-klik op "Deze Computer", kies dan eigenschappen -> geavanceerd -> Opstart- en herstelinstellingen, en vink daar, onder "Systeemfouten", dit uit: "De computer automatisch opnieuw opstarten"

  Mogelijk krijg je het nu wel te zien (blijft het staan) - noteer hier dan eens de foutemelding: de cijfers in de aard van 0 x 00000080 - eventueel met wat erna tussen haakjes vermeld staat)
 • Mogelijk kom je daar niet aan toe. Je kunt met F8 bij het opstarten ook kiezen voor blijven weergeven van het blauwe scherm.

  Ik vermoed overigens dat de bootsector niet helemaal jofel is. Je kunt dan nog wel bestanden lezen, maar er niet van booten. Het kan zijn dat ie blijft werken, maar ook dat ie binnenkort helemaal de geest geeft.
 • windows start helemaal niet meer op, ook niet in veilige modus.
  wat betreft het geheugen… Ik heb inderdaad 2 reepjes. Als het aan het geheugen ligt, kan het zijn dat indien ik 1 reepje uit zou nemen dat windows dan wel zou opstarten?
 • Gewoon proberen, doet ie niks dan andere reepje proberen.

  Zie je lichtjes….hoor je piepjes…? Draaien er ventilatoren?
 • geen piepjes, is tijdens het installeren van avg gewoon uitgevallen om te herstarten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.