Vraag & Antwoord

OS Windows

win3 spelletjes installeren onder win7

Anoniem
karim187
12 antwoorden
 • Installeer virtualbox en daarin win98 of win311/dos. Draait het spel in dos alleen, dan kun je ook freedos gebruiken. Dosbox kan dan ook nog.
 • Ja waarom wil ik dat eigenlijk?
  Ik heb hele leuke software gekregen maar die krijg ik helaas niet geïnstalleerd onder win7, zélfs niet met de compatibiliteit ingesteld op win95 (ze spreken daarover in de readme file, dus dat zou toch moeten lukken)
  Ook heb ik geprobeerd om het te installeren via een DosBox, maar die pikt het niet, die vindt dat ik onder win 3.1 moet installeren.

  Nu wil ik deze software graag gebruiken voor de kinderen maar ik weet niet meer hoe ik het nu aan de praat moet krijgen.
  Heb al gekeken of er ook recente uitgaven beschikbaar zijn op internet, maar helaas, die bestaan dus niet.

  Iemand hier nog goede tips / suggesties? (anders dan, weggooien die oude meuk)
 • om welke spellen gaat het?
 • [quote:81b0ea20e7="vanschagen"]om welke spellen gaat het?[/quote:81b0ea20e7]

  vergeten te melden … het gaat om de Rodekat (taal, rekenen, kleuren, topografie) van Davilex
 • maak in een virtuele machine de windows (98) en draai hem daar in?
 • en hoe doe ik dat?? want zover gaat mijn kennis / vaardigheden nou net niet … :o
 • en wat is dat voor programma? waar kan ik het vinden? hoe werkt het? en moet ik dan een aparte win installatie maken? krijg ik dan geen conflicten met m'n "gewone" win?
  Ik snap er allemaal helemaal niks meer van :roll: :o :(
  Kan iemand me het misschien alsjeblieft uitleggen in Jip en Janneke taal??
 • Met programma's als Virtualbox of VMplayer creeer je softwarematig een ruimte voor een tweede computer in je windows 7.
  Als je die programma's (één van de twee) dus geïnstalleerd hebt, kun je vervolgens in die "box" die door op dat moment als een zelfstandige eenheid wordt gezien, een ander besturingssyteem (windows 3.11, windows 95, Linux, en ga zo maar door) installeren.
  Op het moment dat je daar dan naar toe gaat, heb je dus ook een windows 3.11 computer.
  Voor de installatie is vervolgens wel een OS vereist, m.a.w. wil je in die virtuele machine Windows 3.11, dan zal je over die installatie schijven/diskette's moeten beschikken.
  VMplayer is freeware, en als ik de info op de site van Virtualbox bekijk, is die dat ook.
 • www.virtualbox.org
  www.freedos.org
  http://dosbox.sourceforge.net/
 • ik vind dit toch allemaal een beetje engig, ken het programma totaal niet en het wil de netwerk en internetverbinding verbreken en andere spannende dingen doen tijdens het installeren … dat durf ik niet aan …

  Kan ik niet als alternatief op een aparte partitie XP (of eerder) installeren en dat kiezen als besturingssysteem bij het opstarten en dan de dingen draaien?? Of proberen te draaien??
 • er is een grote kans dat die spelletjes niet werken .
  daar voor is je pc te snel
 • Volgens dit artikel op de site van computer!totaal over VirtualBox 3.1 is het aanmaken van een virtuele machine vrij eenvoudig. Alleen omdat dit artikel inmiddels ruim één jaar oud is, is VirtualBox bij versie 4.0.2.

  Windows 7 in dualboot met XP is mogelijk. Maar als je dat wilt proberen, check dan eerst op How-To Geek deze hyperlink Dual Boot Your Pre-Installed Windows 7 Computer with XP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.