Vraag & Antwoord

OS Windows

wil VISTA installeren maar geen produkt sleutel

11 antwoorden
 • Dom maar waar. Ik ben eens begonnen mijn software-CD's op een andere manier op te bergen. Nu wil ik mijn computer opnieuw installeren maar heb de produkt sleutel verloren. VRAAG Is er een manier om deze van de CD uit te lezen?????
 • SoftKey Revealer retrieves the CD-Key and Serial for installed softwares on computer. It also saves your money & time, free and easy to use. If you lost your CD-Key or Serial of purchased softwares, you can do these: 1: You can buy a license again. 2: You can buy a product key finder program. 3: Or you can use free SoftKey Revealer. Download: [url=http://sites.google.com/site/cakirbey/SoftKeyRevealer.zip?attredirects=0]SoftKey Revealer v2.3.0[/url]
 • [quote="plammaas"]Dom maar waar. Ik ben eens begonnen mijn software-CD's op een andere manier op te bergen. Nu wil ik mijn computer opnieuw installeren maar heb de produkt sleutel verloren. VRAAG Is er een manier om deze van de CD uit te lezen?????[/quote] je vraagt dus om illegale zaken . en vista staat niet op een cdrom maar op een dvd . als die vista legaal is . dan even een belletje naar bill in Hoofddorp/schiphol
 • [quote:07c6b36f5f="bsa100"][quote:07c6b36f5f="plammaas"]Dom maar waar. Ik ben eens begonnen mijn software-CD's op een andere manier op te bergen. Nu wil ik mijn computer opnieuw installeren maar heb de produkt sleutel verloren. VRAAG Is er een manier om deze van de CD uit te lezen?????[/quote:07c6b36f5f] je vraagt dus om illegale zaken . en vista staat niet op een cdrom maar op een dvd . als die vista legaal is . dan even een belletje naar bill in Hoofddorp/schiphol[/quote:07c6b36f5f] Hier is niets illegaals aan... TS vraagt of het mogelijk is om een productsleutel uit te lezen van een installatie bron. Dit is dus niet mogelijk aangezien een productsleutel niet gebonden is aan één installatiebron. Met andere woorden: het maakt niet uit waar je je installatiemedia vandaan haalt, als je een geldige productsleutel hebt, kun je Windows installeren vanaf elke installatie DVD. Op deze DVD staan dan ook alle edities van die Windows versie en is het de productsleutel die bepaalt welke editie geinstalleerd wordt. Bij OEM versies kan dit anders zijn, aangezien de fabrikant mag bepalen of je een Windows installatie DVD krijgt, of dat je zelf een recovery DVD moet maken.
 • Normaal staat er toch een sticker op de computer met de product key...
 • [quote:44f1bb4ca9="vanveenj"]Normaal staat er toch een sticker op de computer met de product key...[/quote:44f1bb4ca9] haha, ja idd, die zit gewoon op de kast van je pc... :lol:
 • bij fabriekspcs wel, maar gaat hem om een zelf ingericht apparaat dan staat het je vrij om de sticker die bij de windowsschijf in de verpakking zit, al dan niet op je kast te plakken..... :wink:
 • Als de CD wel is gevonden, dan lijkt het vreemd dat de bijbehorende sticker met key daar niet bij zat.........
 • tja, daarover heb ik me niet uitgesproken..... :D
 • [quote:80965fc8c8="derkdejong"]bij fabriekspcs wel, maar gaat hem om een zelf ingericht apparaat dan staat het je vrij om de sticker die bij de windowsschijf in de verpakking zit, al dan niet op je kast te plakken..... :wink:[/quote:80965fc8c8] Dit is niet waar... Als je een OEM licentie koopt, moet je, ook bij een zelf gebouwd systeem, de sticker op je PC plakken. OEM licenties zijn namelijk gebonden aan de PC waar je hem bij koopt. Als je een retail versie koopt, zit daar inderdaad geen sticker bij die je op je kast plakt. Retail licenties zijn namelijk wel overdraagbaar naar een andere computer.
 • Beste Leo, Dat is me allemaal bekend en ook dat dan zo'n retail versie (ik heb ze hier thuis) in een Microsoft mapje zit CD en key bij elkaar. Dus als je dan de CD hebt gevonden dan lijkt het me dat bij een retail versie je gelijk de key vindt... Jan van Veen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.