Vraag & Antwoord

OS Windows

gedeelde map op Win 7 64b

6 antwoorden
  • Recent hebben we op de zaak een XP pro PC vervangen voor een Win7 Pro 64 bits. Uiteraard de werkgroepnaam aangepast. Ik heb vervolgens de default "Documenten" map willen delen zodanig dat alle andere werkgroepleden (allen op Win XP pro) die map kunnen zien en er vrijelijk in kunnen rommelen. De map blijft echter onzichtbaar. Wat moet ik doen om de nieuwe PC weer zichtbaar te krijgen in ons interne werkgroep en de bestanden in de Documenten map weer benaderbaar te krijgen?
  • Op map staan met cursor en via rechter muisknop op eigenschappen klikken. Het tabblad delen open en dan op "Delen" klikken. Kijk of de juiste personen daar staan. Vervolgens bij geavanceerd delen kijken of iedereen is gemachtigd en of alle vinkjes er staan bij toestaan.
  • En controleer in het netwerkcentrum van je W7 systeem onder "Een thuisgroep en opties voor delen selecteren" en dan "Gevanceeerde instellingen voor delen wijzigen" op de optie "Met wachtwoord beveiligd delen" uit staat.
  • De zaak is nu (weekend) dicht dus kan het niet 1,2,3 nagaan, maar afgelopen week ben ik er n.a.v. de rerakties wel mee bezig geweest. Ik kan de map Documenten inderdaad vlaggen als Specifieke personen en eveneens heb ik via de opties het vinkje bij Met wachtwoord beveiligen verwijderd. Via (Thuisgroep)lezen/schrijven lukt het niet. De PC in kwestie gaat dan "denken" en volgens het scherm de instellingen aanpassen. Voordat hij dat gaat doen krijg ik een melding dat ik , gezien mijn keuze van de map, ook andere mappen gelwijkwaardig zal moeten delen, bijvoorbeeld de map Gedeelde Documenten. Ik klik braaf ja en vervolgens gaat er een oneindig proces in werking die ik na een half uurtje maar afbreek. Alle andere PC's geven steevast de melding dat ze geen rechten hebben. Ik blijf dus worstelen maar ben overtuigd dat het me zal lukken. Het "licht" heb ik echter helaas nog niet gezien. 1) Ik kan klikken op (Thuisgroep)lezen/schrijven tot ik een ons weeg, hij accepteerd die opdracht niet [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen.jpg[/img:5de1995038] 2) Via Specifieke personen zie ik alleen mijzelf [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen1.jpg[/img:5de1995038] 3) Als ik uiteindelijk de boel weet te forceren komt dit scherm ruim 15 minuten [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen2.jpg[/img:5de1995038] 4) Tot slot deze opmerking: [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen4.jpg[/img:5de1995038]
  • Je bent er bijna. Deze stappen zouden je er moeten brengen: 1- Delen met specifieke personen 2- De cursor staat nu in een lege regel met aan het einde een driehoekje 3- klik daar op en kies Iedereen 4- Kies toevoegen 5- In het onderste scherm zal Iedereen nu er bij staan. Je kunt eventueel nu nog kiezen tussen lezen/schrijven en andere opties. Verder moet dat wachtwoord in het netwerkcentrum wel uit staan dus wees daar wel zeker van.
  • Peter, ik ga dat komende week zeker proberen! Dank!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.