Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 7 herinstalleren op SSD

gerben
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een SSD aangeschaft en wil windows 7 daar op laten draaien.
  Liefst wil ik niet de andere data op de huidige Windows partitie wissen.
  Kan ik Windows 7 herinstalleren op de SSD en de 'oude' versie daarna verwijderen of is dit niet mogelijk.

  Groeten,
 • Is geen enkel probleem. Zorg dat je wel alle data backupt, die je uit de oude installatie wilt behouden. Je kunt ook een image backup bewaren, zodat je er later nog wat uit kunt vissen, mocht je wat vergeten. Je kunt de oude installatie eventueel ook klonen naar de ssd, hoewel dat mogelijk niet het beste resultaat geeft.
 • Bedankt voor je snelle reactie :)

  [quote:0ca780eb7a="gerben"]Zorg dat je wel alle data backupt, die je uit de oude installatie wilt behouden.[/quote:0ca780eb7a]

  Heb je het hier dan puur over de data van de windows installatie of ook over documenten/foto's/video's?
  Wat voor windows data doel je dan op? Program Files bijvoorbeeld? Er schiet me verder niets te binnen waarvan ik denk dat het bewaard moet blijven.

  Greetz,
 • Alle data die je wilt behouden. Dat kunnen inderdaad foto's, documenten en video's zijn, maar bijvoorbeeld ook email of bookmarks. Ik maak zelf altijd een image backup voor een herinstallatie. Dan kun je altijd terug, mocht er iets misgaan, en je kunt er altijd nog weer bestanden uit vissen.
 • Bij Image back-up denk ik aan alle bestanden op cd/dvd zetten, klopt dat? Of hoe maak je zoiets?

  EDIT: Ik maak op dit moment via windows 7 een back up image.
  Daarna kan ik windows herinstalleren neem ik aan en daarna de (C:) schijf waar windows nu op staat kan formatteren.
  En als hij geformatteerd is kan ik via de backup image die ik opsla op mijn (D:) schijf de nodige bestanden terug zetten?

  Greetz,
 • Ik maak mijn imagebackups met paragon backup & recovery. Je kunt gemaakte backups als virtuele schijf mounten, en dus als schijf benaderen. Ik meen dat dat met win7 backup ook wel kan, maar dat weet ik niet zeker. Wel zijn de backups veel groter en vragen ze ook veel meer tijd.
 • De back-up die via windows 7 werd gemaakt is klaar.
  Kost inderdaad veel tijd.
  Nu windows opnieuw installeren maar.

  En kan ik nadat windows opnieuw is geinstalleerd de (C: ) schijf waar windows nu op staat formatteren?, en als hij geformatteerd is via de backup image die ik opsla op mijn (D: ) schijf de nodige bestanden terug zetten?

  EDIT: Ik heb net windows 7 op mijn SSD geinstaleerd, hij start nu echter nog steeds op via mijn oude HDD waar windows 7 nog op staat.
  Als ik die schijf nu formatteer, pakt hij dan automatisch mijn SSD?
  Ik heb mijn SSD in de Bios al als eerste in de boot sequence staan.

  Greetz,
 • Koppel de oude schijven los en laat alleen de ssd aangesloten, en installeer windows dan opnieuw.

  Of je er losse bestanden uit kunt halen, hangt ervanaf, of het backup programma van windows 7 dat kan, al dan niet door mounten van het image. Ik gebruik dit niet, dus dat zal een ander moeten zeggen.
 • Als ik hem dan na die installatie opstart en daarna weer afsluit en de andere schijven weer aansluit, blijft hij dan opstarten via de SSD?
  Het viel me nu ook op dat ik de schijf via schijfbeheer (nog) niet kan formatteren.
  Zal de SSD weer formatteren en windows erop zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.