Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bureaupictogrammen soms weg en dan weer niet

The Dragon
10 antwoorden
  • Ineens merk ik dat de pictogrammen op mijn bureaublad verdwenen zijn. Alleen die van de prullenbak staat nog op het scherm. Nu is het zo dat ik van geinstalleerde programma's altijd het startpictogram op het bureaublad kopieer maar de ene keer na de start zijn ze er wel en de andere keer weer niet, iemand een idee hoe dat kan?
  • kijk bij taakbeheer of explorer.exe ook aanstaat
  • Explorer.exe staat aan, als ik die beeindig dan is ook mijn taakbalk weg en is mijn hele bureaublad leeg.
  • Heeft echt niemand een idee? Ben ik de enige die hier last van heeft?
  • Misschien is je Windows 7 Icon Cache / BagMRU corrupt :roll:
    http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7files/thread/c9228c03-3598-4a68-89e9-509791d0e4ea
    http://www.sevenforums.com/tutorials/49819-icon-cache-rebuild.html
  • In dat geval moet je een een beschadigd gebruikersprofiel herstellen
    Succes. :wink:
  • Misschien ligt het wel aan dit programma van een vorige post van jou.

    http://www.websonic.nl/pctips/windowsvista/vista_pijlsnelkoppelingverwijderen.php
  • Die laatste tip heb ik ook al eens aan zitten denken, ik heb net een goed werkende backup terug gezet en zal de pijltjes eens terug plaatsen. Kijken of dat de oplossing is. Die tip van Rostrup - hoe goed ook bedoeld- ik heb geen slecht werkende explorer. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet de connectie direct zie tussen de Explorer en het verdwijnen van de pictogrammen?
  • Ik heb met dat arrowverwijderprogje de pijltjes terug gezet en bij opnieuw inloggen waren de pictogrammen direct weg.

    Als ik rechtsklik op het bureaublad en de keuze maak "Beeld" kleine pictogrammen, dan krijg ik dit:
    [img:c8fdebe97f]http://i77.photobucket.com/albums/j55
    obbogers/Kleinepictogrammen.jpg[/img:c8fdebe97f]

    Als ik de keuze maak "Normale pictogrammen" dan krijg ik dit:
    [img:c8fdebe97f]http://i77.photobucket.com/albums/j55
    obbogers/Normalepictogrammen.jpg[/img:c8fdebe97f]

    Als ik dan de keuze maak "Grote pictogrammen", dan krijg ik alle pictogrammen wel weer te zien maar enorm groot. Dus ze zijn er wel.
    [img:c8fdebe97f]http://i77.photobucket.com/albums/j55
    obbogers/Grotepictogrammen.jpg[/img:c8fdebe97f]

    Misschien laat dit het probleem wat beter zien.
  • Ik denk dat de oplossing gevonden is. The Dragon gaf een tip over een progje wat ik had geïnstalleerd om de arrows weg te halen van de bureaublad pictogrammen en nadat ik een eerdere backup had teruggeplaatst waarin dat progje nog niet was geïnstalleerd werkt het nu al bijna een dag goed, alle pictogrammen blijven mooi staan op het bureaublad. hartelijk dank voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.