Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met Windows Media Player 9/10/11

Anoniem
derkdejong
15 antwoorden
 • De laptop kwam met WinXP en W. Media Player 9
  Dat heeft allemaal goed gewerkt totdat ik een Satellite receiver liet installeren die de mogelijkhied heeft om TV programma's als video weg te schrijven op een externe USB/key of HD. Die kan ik terugspelen op de TV. Maar niet met mijn WMP 9. Daar krijg ik een foutmedling om te uploaden naar MS. De video's spelen wel af op de desktop van mijn zoon met WMP 9.0
  Ik heb getracht om via Microsoft WMP 10 alswel 11 te downloaden. De download wil met geen mogelijkheid opstarten. Ik werk met Freshdownload, een download manager die in de regel automatisch opstart als ik iets wil downloaden. Die heb ik nodig omdat grotere files wegens mijn langzame verbinding vrijwel nooit in zijn geheel willen downloaden en onderweg, meestal na uren download op het eind afbreken. Via cnet.com heb ik WMP 11 gedownload. Die gaf een foutmelding op het eind van installatie, maar werkt desondanks, behalve mijn TV video's, die dezelfde foutmelding geeft.
  WMP is niet te de-installeren, ik heb nergens een mogelijkheid gevonden WMP te verwijderen dan alleen de nieuwe versie die een rollback doet naar versie 9.0 Maar er is geen uninstall te vinden voor deze WMP. Hoe verwijder ik die van mijn laptop zodat ik een frisse nieuwe installtie kan doen?
  perloc
  Ik werk met WinXP SP3 (staat ook op de desktop)
 • probeer eens VLC player op http://www.videolan.org/vlc/
 • configuratiescherm/software/windowsonderdelen toevoegen of verwijderen.
 • stols: zal ik in gedachten houden als alternatief.
  derkdejong: verwijderd, opnieuw geinstalleerd: probleem blijft.
  WMP 11 gedownload, geinstalleerd: probleem blijft.

  Wat kan er mis zijn? De foutmedling blijft hardnekkig terugkeren.
  Hat kan niet liggen aan de Ext. USB HD, want andere video's spelen normaal af op mijn laptop en de opgenomen video's van de TV spelen normaal af op de desktop van mijn zoon. Die heeft ook versie 9.0 maar waarschijnlijk een iets andere subversie dan ik (voorheen had, want nu heb ik versie 11).

  MVG perloc
 • het zou niet de eerste keer zijn dat VLC wèl afspeelt wat WMP niet kan; ben benieuwd.
 • f.j.stols: Ge-download en werkt uitstekend, ook met de TV video's.
  Hartelijk dank!

  MVG perloc
 • bedankt voor de melding!
 • f.j.stols: Mag ik je nog even lastigvallen?
  VCL werkt prima. Geen echt probleem. Het enige tot nu toe wat jammer is, vind ik, dat hij de instelling van de equalizer niet onthoud. Iedere keer als ik hem opstart moet ik de equalizer opnieuw instellen voor ik muziek ga draaien. Ik heb niet kunnen vinden waar VCL die instelling onthoud. (Dat deed Windows Media Player wel, maar die heb ik verwijderd.) Het is ook nogal zoeken want er zijn veel mogelijkheden.
  Kun je me vertellen waar ik die instelling kan vastleggen?

  MVG perloc
 • ahum… ik gebruik VLC alleen maar om simpele dingen af te spelen. Heel recent las ik op een forum wel dat er ook uitvoerige gebruiksaanwijzingen zijn, dus wellicht dat iemand dit ook leest je beantwoorden kan. Of misschien is er iets op internet te vinden?: http://nl.flossmanuals.net/VLC/pdf . Gom player heeft een eigen forum: http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/phpBB2/viewforum.php?f=40 Nog warm daar in Mozambique?
 • dit vond ik nog, n.b. in C!T forum bij software meen ik: http://www.duken.nl/na-het-downloaden/vlc-mediaplayer-handleiding-video-bestanden-afspelen.html
 • In je tweede link staat niets over de equalizer.
  In de eerste link, de pdf, daar zal ik de engelse versie van opzoeken, want ik heb alles in het Engels, óok VLC.

  Zie persoonlijk bericht.

  MVG perloc
 • dan hopen we op een deskundige passant in dit draadje.
 • tja, die kent dat pb-tje dan weer niet natuurlijk…. :D
 • [quote:447c8f73b2="perloc"]Kun je me vertellen waar ik die instelling kan vastleggen?[/quote:447c8f73b2]Met deze vraag kan je natuurlijk terecht in een specifiek daarop gericht forum.
  Hoewel een oud onderwerp, geeft de laatste reactie van januari 2011 mij weinig hoop.
  How do you save equalizer presets in VLC?????
 • dat PBtje was een reactie op mijn vraag over het warme weer in Mozambique als je het weten wilt. En ik heb ook een PB van Perloc als reactie terug gekregen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.