Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Betrouwbaarheidsgeschiedenis in staking?

Anoniem
Stupendous Man
10 antwoorden
 • Betreft Win7 Home Prem.
  Het lijkt erop dat de "Betrouwbaarheidscontrole" in staking is gegaan. De laatste (dag)gegevens zijn van 2 dagen geleden toen-ie voor het laatst aan heeft gestaan. Na een wat problematische start -"Windows Home Premium - (hersteld)"- heeft-ie blijkbaar besloten z'n "Betrouwbaarheidsgeschiedenis" niet meer bij te werken….
  En dus (want ik heb geen flauw benul welk algoritme hierachter schuil gaat) morgen maar weer een image terug plaatsen.

  Tenzij iemand weet hoe e.e.a. weer aan de praat is te krijgen… :roll:

  Leuk toch, "computeren"?! :evil: Wanneer worden die krengen nou eens acceptabel probleemvrij?
 • Hmmm.. om een of andere reden wordt de reactie die ik wilde plaatsen niet weergegeven.. Heel hardnekkig..
  Ik probeer het hieronder nogmaals.

  Edit:
  Gelukt. Het zat 'm in de technet-link. Die werd niet gepruimd wanneer ik die 'linkte'.
 • Om Betrouwbaarheidscontrole weer in te schakelen is het beslist niet nodig een image terug te zetten, hoor.

  Hier de oplossing,
  eenmaal van de Computer!Totaal redactie:
  [b:ef6ea5fbbb][i:ef6ea5fbbb]Helpdesk: Betrouwbaarheidscontrole stuk[/i:ef6ea5fbbb][/b:ef6ea5fbbb]
  http://computertotaal.nl/article/20928/helpdesk-betrouwbaarheidscontrole-stuk.html
  en eenmaal van Microsoft Technet:
  [b:ef6ea5fbbb][i:ef6ea5fbbb]Het verzamelen van gegevens voor Betrouwbaarheidscontrole inschakelen[/i:ef6ea5fbbb][/b:ef6ea5fbbb]
  http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc766393(WS.10).aspx
  (de technet-link zonodig even in z'n geheel knippen en plakken, want deze wordt niet inclusief de "(WS.10).aspx" geaccepteerd door de forumsoftware)

  Beide gericht op Vista, maar het zal voor Windows 7 precies zo, of praktisch net zo in z'n werk gaan.
 • Dank voor de bijzonder handige linken!
  Ergo: op een of andere wijze blijkt-ie plotseling weer aan het werk gegaan te zijn…. Blijkbaar zit daar soms een enorme vertraging in.
 • [quote:a2bb09152f="lion"]Ergo: op een of andere wijze blijkt-ie plotseling weer aan het werk gegaan te zijn…. Blijkbaar zit daar soms een enorme vertraging in.[/quote:a2bb09152f]Ah, daar had ik je ook op kunnen wijzen, als ik eraan gedacht had.
  Want je schreef eerder immers al:
  [quote:a2bb09152f="lion"]De laatste (dag)gegevens zijn van 2 dagen geleden toen-ie voor het laatst aan heeft gestaan.[/quote:a2bb09152f]Als je systeem niet aan staat dan wordt de Betrouwbaarheidscontrole uiteraard niet bijgewerkt, maar ook wanneer je computer wél weer in gebruik is duurt het even voordat de Betrouwbaarheidscontrole wordt bijgewerkt, pas enige tijd na middernacht, is mijn ervaring.
  Wanneer je computer een aantal dagen uitgeschakeld was, en je schakelt 'm in, dan zie je op z'n vroegst enige tijd na middernacht de bijgewerkte Betrouwbaarheidscontrole.

  Nou, fijn in ieder geval dat ie het weer doet.
 • Het "bijwerken" (althans de tijd welke het systeem hiervoor nodig heeft) blijkt nogal te verschillen per systeem. Bij een familielid constateerde ik enige tijd terug dat die betrouwbaarheidsgeschiedenis al meer dan een week niet bijgewerkt was. Nadat-ie een uurtje aan stond, had-ie de schade al weer ingehaald.
  Vandaar dat ik 't nogal vreemd vond dat-ie bij een ander geval (1 dag niet gebruikt) de zaak na een paar uur nog niet bijgewerkt had….
  Maar al Googelend kom je meer vreemds tegen. Zo schijnt ook een leeg grafiekvenster tot de mogelijkheden te behoren. :?

  Zelf heb ik een keer moeten ervaren dat de complete prestatie-index met de muziek mee was: alle cijfers waren verdwenen. Ook het opnieuw draaien van een test loste niets op.
  Alleen het terug zetten van een image…..
 • [quote:dff766ebd1="lion"][…] Zo schijnt ook een leeg grafiekvenster tot de mogelijkheden te behoren. :?

  Zelf heb ik een keer moeten ervaren dat de complete prestatie-index met de muziek mee was: alle cijfers waren verdwenen. […]

  [/quote:dff766ebd1]Ja, vreemde zaken zijn dat, en je vraagt je dan uiteraard af wat de oorzaak van zoiets kan zijn.

  Uiteraard is Windows niet volledig onfeilbaar. Maar zou er een register-cleaner of register-defragmentatie programma gebruikt zijn, dan zou dat een verdachte kunnen zijn. Over nare gevolgen door de registry cleaner van CCleaner ken ik geen meldingen, maar van andere register-cleaners of van register-defragmentatie programma's ken ik die wel.
  Mijn eigen ervaring is dat een register-defragmentatie programma m'n GDATA InternetSecurity beschadigde, zodat ik die moest herinstalleren. Dat is al weer jaren geleden. Behalve ikzelf en CCleaner blijft tegenwoordig alles van m'n register af. Maar recent heb ik me echter toch laten verleiden de Windows Live OneCare online scanner eens uit te proberen, en daarvan de "Opschoonscanner" toestemming te geven het register bij te werken. Dat had tot gevolg dat de mogelijkheid om automatisch in (hybride) slaapstand te gaan uitgeschakeld werd. Da's niet ernstig, maar het deugt uiteraard niet. Zelfs Microsofts eigen "Opschoonscanner" is blijkbaar niet te vertrouwen met het Windows register.
  Meer details: http://www.security.nl/artikel/36315/1/Live_OneCare_online_scanner.html
 • Offtopic @ Stupendous Man . Ik gebruik Norton 360 5.0 en daar zit een prima registercleaner in. Heb dan ook nooit problemen zoals hierboven beschreven. Verder maak ik ook nooit gebruik van allerlei "gratis " software enz.
  Misschien zouden meer mensen dat moeten doen…..
 • Ik gebruik voor het register ook al jaren Ccleaner. Over de wijze waarop de laatste versie(s) met de opschoning van de Internet cache omgaat, zet ik wel erg veel vraagtekens en gebruik ik bij voorkeur een wat oudere versie.

  Windows is zeker niet onfeilbaar en zal dat ook nooit worden. Ik ben blij dat m'n auto (stukken) betrouwbaarder is. :wink:
  Ook het zo geroemde MS Essentials gedraagt zich soms vreemd. Op een Windows 7 systeem probeerde ik vandaag om via de Control Applet van Java de Java files te deleten. Via de button dus. MS Essentials schoot onmiddelijk in de stress…..
 • Bij mij werkt de betrouwbaarheidcontrole nog minder.

  Hij staat ingeschakeld en er zijn vandaag nog activiteiten geregistreerd van de RACAgent. Maar er is sinds april 2009 geen meting meer toegevoegd door de betrouwbaarheidcontrole. Dat is dus geen kwestie meer van even wachten tot hij weer bij is. Hij meet gewoon niet, of hij geeft de gemaakte metingen niet weer.

  Iemand enig idee waardoor dit kan komen?

  Ik heb Vista en gebruik cccleaner (gister nog uitgevoerd)


  Alvast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.