Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Machtigingen in Windows 7

lion
7 antwoorden
 • Hallo,
  als ik een bepaald programma probeer te openen krijg ik "…mogelijk hebt u geen toegangsmachtigingen voor het item".
  Als ik het naar een andere directory probeer te kopieren krijg ik "u bent niet gemachtigd".
  De pc wordt onder een profiel opgestart maar ik ben de enige gebruiker en heb niets aan die settings gedaan; vind het alleen maar vervelend, die 'gebruikers' mogelijkheden.

  Hoe kan ik mezelf machtigen dat ik dit .exe file toch kan openen en naar believen kan verplaatsen?
  Ik heb AVG als virus scanner, getracht af te zetten middels Taakmanager (iest als avg32systray) maar als ik kijk naar Systeembeveiliging>Onderhoudscentrum 'Beveiliging' zie ik AVG by Vriusbeveiliging wel degelijk ingeschakeld - zie nergens mogelijkheid om dit uit te schakelen (als dit al noodzakelijk is).

  Heb handboek W7 van Peter Kasenaar maar kom dat verhaal van machtigen niet tegen en heeft ook niets over virusbeveiliging tijdelijk uitschakelen.

  Ik heb diverse verwijzingen vwb 'machtigingen' op internet gevonden maar mede door terminologie heb ik er geen wijs uit kunnen worden.

  Hoop dat iemand mij gericht kan helpen. Dank.
 • Kijk hier eens :

  http://www.schoonepc.nl/windows7/gebruikersaccountbeheer.html
 • Dank voor de link.
  >>"klik met rechts op een snelkoppeling of programma en kies voor Als administrator uitvoeren" Had ik geprobeerd maar helpt niet.

  >> tijdelijk uitgeschakeld Gebruikersaccountbeheer (UAC). Dit kan via het configuratiescherm, onderdeel Gebruikersaccounts, optie Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen. - Di tkan ik in Win7 niet vinden, ik zie bij Accountbeheer alleen Toevoegen of Verwijderen, niks tijdelijk…

  >> Eigenschappen, tabblad Beveiliging. De makkelijkste oplossing is hier de groep Gebruikers de machtiging Volledig beheer te geven. -Volledig beheer staat al bij Eigenschappen vermeld.

  Maar ik kan er nog steeds niks mee!
 • Ik blijf stuiten, bij kopieren, op
  "U dient door Ruud-HP\Ruud gemachtigd te worden."

  Hoe kan ik machtigen?
 • wie is Ruud?
 • De schrijver dezes
 • Heb nu ook bij een ander item dit probleem…
  Heb op mijn laptop (Vista) een database bijgewerkt en via usb stick deze gekopieerd naar de folder op mijn desktop pc (W7)
  Er komt een melding over machtigen -ok- en inderdaad is het zo dat de files over gaan met de datum/tijd van bijgewerkte files.
  Maar als ik het .dbf file open is het niet het bijgewerkte bestand !!!

  Dit hele Windows gedoe is zo verschrikkelijk frusterend :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.