Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet meer op

8 antwoorden
  • Hallo,mijn HP Pavilion 3000+ desktop pc start niet meer op. Er komt een scherm met: Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden: \windows\system32\config\SYSTEM u kunt proberen om dit bestand te repareren door windows set up te starten vanaf de org.cd-rom, kies R in het eerste scherm om de reparatie procedure te starten. Ik heb helaas geen cd-rom er komt trouwens geen scherm. Wat nu?
  • [quote="alfriedel"]Hallo,mijn HP Pavilion 3000+ desktop pc start niet meer op. Er komt een scherm met: Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden: \windows\system32\config\SYSTEM u kunt proberen om dit bestand te repareren door windows set up te starten vanaf de org.cd-rom, kies R in het eerste scherm om de reparatie procedure te starten. Ik heb helaas geen cd-rom er komt trouwens geen scherm. Wat nu?[/quote] dat er geen scherm komt is logies . je moet ook opstarten van af een windows cdrom . http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=115&prodSeriesId=461701&prodTypeId=12454&objectID=bph07143
  • tokina, zo logisch is dat echt niet omdat alfriedel aangeeft dat hij niet op kan starten ..... en dat is natuurlijk vanaf z'n harde schijf zoals jij en ik ook normaal opstarten. En ... hij geeft ook aan dat hij helaas geen cd-rom heeft om het te repareren. alfriedel misschien heeft iemand in je kennissenkring wel een recovery schijf met het identieke besturingssysteem als jij, probeer dat eens. Je moet dan wel in je bios aangegeven dat je dvd station als eerste staat aangegeven en je hd als tweede. En misschien is er iemand die nog een andere oplossing weet. Succes.
  • Een andere mogelijkheid is deze hyperlink op computerhope [url=http://www.computerhope.com/issues/ch000635.htm]How to get into Windows XP recovery console without a Windows XP CD.[/url] En deze topic [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195464&highlight=]XP boot niet meer.[/url] Verder is er van die Engelstalige HP hyperlink, ook nog een Nederlandstalige hyperlink [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bdh07342&lc=nl&dlc=nl&cc=nl]Een set herstelschijven verkrijgen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.[/url] En wellicht is deze HP hyperlink bruikbaar [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00608204&tmp_task=solveCategory&lc=nl&dlc=nl&cc=nl&product=461171&lang=nl]Opstartproblemen oplossen in Windows 98, ME en XP.[/url]
  • Ik krijg nu een blauw scherm waar ik F10 kan indrukken en kan nu PC recovery starten vanaf de D partitie op de C schijf. Dan gaat ie Windows en applicatie bestanden herstellen duurt wel 12 min. Daarna zegt ie dat alles hersteld is en als ik dan de pc opstart gaat hij uit na het blauwe scherm zodra Windows opstart en start ie weer op gaat na het blauwe scherm weer uit en krijg ik een zwart scherm met daarop een heel verhaal met mogelijkheden om in div. veilige modussen te starten maar geen een mogelijkheid werkt hij gaat steeds weer uit! Ik heb inmiddels ook een herstel cd maar die start ook hetzelfde recovery programma op met hetzelfde resultaat. De pc is zes jaar oud, einde oefening? Ik wil best wel een nieuwe kopen maar kan ik dan de data van mijn oude harde schijf nog over zetten?
  • ik heb zoiets aan de hand gehad met een dell . de oplossing was . de goede graka drivers installeren
  • dat is wat lastig als "geen een mogelijkheid werkt".... data overzetten van die hd kan goed. bouw hem uit en hang hem via usb-adapter aan of als slave in een andere pc.
  • Precies, niets werkt dus ik kan niets downloaden. Als ik de data op een nieuwe pc wil overzetten, de hd heeft een sata aansluiting, moet ik dan een speciaal kabeltje met aan de ene kant sata stekker en aan de andere kant usb stekker aanschaffen? Hou krijgt hij dan genoeg stroom om te draaien?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.