Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities instellen bij HP met WD7?

Anoniem
yellowpoint
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een nieuwe hp laptop met de volgende indeling van de harde schijf.
  system
  C 430gb nfts
  D recovery nfts
  e hptools fat32.
  Deze zijn allemaal primairy.
  Kan iemand mij helpen om de C op te delen in 2 of 3 delen?
  Ben al bezig geweest met easeus, wd 7 zelf, gpartmanager maar dit lukt allemaal niet omdat de partities allemaal primairy zijn en daardoor steeds een foutmelding geeft van no mbr slots of iets dergelijks.
  Wel op het forum gelezen van een zekere perloc met dezelfde perikelen maar daar staat niet beschreven wat deze persoon exact heeft gedaan.
  btw, ik ben wel een redelijke leek, en ik heb 5 recovery dvd's, die ik overigens niet getest heb omdat ik niet weet hoe dat moet. Image maken, wel van gehoord, nooit gedaan en nooit gebruikt.
  Systeem gaf wel aan dat het maken van dvd's gelukt was.

  graag zie ik jullie hulp tegemoet.
  bedankt
 • Lees dit topic eens door:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1451523#1451523

  Het probleem zit met name in je 4 primaire partities.
 • deze topic bedoelde ik.
  ik kom er alleen niet achter of lees er keer op keer overheen wat perloc nu exact heeft gedaan.
  bedoelt hij met basic hd dat hij de fabriekspartities weer terug heeft? en heeft hij nu door dynamic disk converter te gebruiken om zijn gemaakte dynamische schijf weer terug te toveren naar basis hd met fabrieksartities, waarbij toevallig zijn partities meteen van 4 naar 3 zijn gegaan, recovery in logical en unallocated direc logical is geworden?
  ik snap het dus niet
 • Ik heb zelf de indruk dat de di verse partitiemanagers (nog) niet overweg kunnen met de dynamische partities en dat je daarom idd niet kunt wijzigen.

  Als je dus de dynamische partities omzet naar norm,aal, zou je ze weer moeten kunnen bewerken.
  Je kunt hier info vinden:
  http://www.sevenforums.com/tutorials/26829-convert-dynamic-disk-basic-disk.html
 • wat is uberhaubt het verschil in dynamisch en normaal?
  ik heb mijn laptop af fabriek en nog niet gerommeld.
  3 nfts 1 fat32 partities
  waarin worden de partities geleverd af fabriek?
 • Bij een dynamische partitie kan één partitie over meerdere fysiek schijven verdeeld zijn.
 • [quote:fef9529ba4]waarin worden de partities geleverd af [/quote:fef9529ba4]
  Basis disk, dus zeg maar "gewoon".

  Perloc schreef in zijn topic
  [quote:fef9529ba4]Wat ik dus niet wist, en ook niemand heeft geadviseerd is, dat je een primary partitie zomaar in een logical kan veranderen behalve natuurlijk de boot-partitie. Dus dat heb ik er weer mee geleerd. [/quote:fef9529ba4]
  Ik zou die D: en E: gewoon logical maken.

  Natuurlijk kun je de C-schijf partitioneren ook al is het een primary disk. Eerst kleiner maken (gewoon met de partitiemanager van W7) en dan de Unallocated space initialiseren (extended partitie maken) en een schijfletter geven. Die schijf kun je ook weer kleiner maken enz.
  Voor je begint te partitioneren altijd eerst backup maken van C-schijf, bijv met ParagonDB

  Zie ook
  http://computertotaal.nl/article/21763
  egels-voor-het-partitioneren-van-harde-schijven/2.html

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=208264
 • In basic mode kun je maximaal 4 primaire partities aanmaken. Dat was de uitganmgpositie van die HP laptop. Dan is het op. Om je schijf verder te verdelen zul je een van de partities om moeten zetten naar logical. B.v. de 4de HP-Tools partitie. Ik weet niet (niet uitgetest) of HP-Tools dan nog normaal werkt. Ik heb er toen over gedacht de hele partitie te deleten omdat je die niet speciaal nodig hebt.
  Ik ben toen begonnen om de C: partite te verkleinen naar 100GB. Dat kan iedere willekeurige partitie manager. Daarmee kreeg ik een unallocated space van -pakweg- 350GB. Die kon ik niet meer als nieuwe partitie aanmaken want er waren al 4 primaire partities. Na veel omzwervingen kreeg ik het advies om de Partitie-manager van Win 7 te gebruiken en zie daar, die maakte er wél een partitie van. Maar haalde de truuk uit om er een dynamische HD van te maken. Dat is geen bezwaar zolang je nooit images van je partities maakt. Maar zover ik weet kan geen image maker met een dynaische HD omgaan. Dus de oplossing zou kunnen zijn om de backup van Win7 te gebruiken, die werkt wél met een dynamische HD.
  Je hebt gezien was het gevolg was. Ik heb een Dynamic Disk Convertor ge-download en gekocht en die op de HD losgelaten en daarmee had ik weet een basic HD terug. En tevens had hij een van de partities logical gemaakt zodat ik de unallocated space in een partite kon veranderen.
  Dus advies is om een van de partities logical te maken (kan volgens het gegeven advies in mijn thread) en dan de unallocates space om te zetten in een (of meerdere) partities.
  Hopelijk is het hiermee duidelijk voor je!
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.