Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Sommige programma's starten niet meer.

Anoniem
Singer
8 antwoorden
 • Ik heb na het herinstalleren van Windows 7 af en toe problemen met het starten van b.v. Google chrome,total commander,mbam.Internet explorer start altijd.Er blijft ook een zandlopertje naast mijn pointer staan.Soms na het opstarten doet alles het weer.Er is geen pijl op te trekken.Het kan zelfs gebeuren als ik chrome afsluit en hem dan niet meer opgestart krijg.Iemand hier ervaring mee?.Oh ja,nu heb ik alles opgestart gekregen en nu wil MSN weer niet opstarten.
 • [quote:4a1c4377c7]na het herinstalleren van Windows 7 a[/quote:4a1c4377c7]
  Heb je de driverCD niet vergeten? Kijk even in Apparaatbeheer of alles in orde is.
 • In apparaatbeheer is alles in orde.Ik heb hem net weer opnieuw opgestart en nu kan ik wel Google chrome opstarten.Alle progjes starten weer.Het enige wat ik nu doe is de pc voorlopig niet meer uitzetten.Ik weet het anders ook niet.
 • Nou dat is ook weer zo wat. Ik zou 'm gewoon op de reguliere manier afsluiten (dus geen slaap- of sluimertoestand) en dan moet ie verder geen kuren vertonen anders moeten verder zoeken.
 • Voor wie het wil weten. Ik heb inmiddels een vermoeden waardoor het probleem ontstaan is. Ik had Virtualbox geinstalleerd en deze gebruikte drive E: als opstart medium (cdrom). Nu bleek het verwijderen ervan niet helemaal gelukt te zijn. Na een tweede poging lijkt het gelukt en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan.
 • Dat willen we graag weten want dan leren we ervan. Bedankt voor de melding; dat wordt helaas te weinig gedaan.
 • Ok, ik kom nog even terug op mijn probleem. Het verwijderen van Virtualbox had hier dus niets mee te maken, want even later had ik hetzelfde weer. Na wat omzwervingen op het internet kwam ik op een amerikaans forum. Daar waren verrassend veel mensen die hetzelfde probleem hebben. Oplossing: Ik heb sp1 verwijderd. Nu heb ik na twee dagen nog steeds geen problemen.
 • Ik denk dat het altijd moeilijk is, om de oorzaak van crashende applicaties te achterhalen, wanneer dat niet consequent gebeurd. (Op de laptop uit mijn onderschrift met Win7 SP1 heb ik dit probleem niet kunnen vaststellen. Echter bij mij gaat het om een geslipstreamde Win7 Home Premium 64 bit SP1 US.)

  Je zou nog wel kunnen kijken of er informatie over de applicatie crashes te vinden is in Windows Logboeken. Verder is daarover info te vinden op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/2889/aan-de-slag-met-windows-logboeken.html Weliswaar gaat dit artikel over XP en Vista, maar is wellicht ook te gebruiken voor Windows 7. Check eventueel het recenter artikel http://computertotaal.nl/article/21786/it-tools-voor-thuisgebruik/5.html

  Overigens heeft het installeren van Win7' Service Pack 1 nog geen haast. Zie daarover dit artikel http://www.security.nl/artikel/36348/%22Wacht_met_installatie_Windows_7_SP1%22.html Vooral die laatste zin.
  [quote:f98ecc3421] De beveiliger benadrukt dat uiteindelijk iedereen Service Pack moet installeren als Microsoft de ondersteuning van Windows 7 zonder SP stopzet. [/quote:f98ecc3421]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.