Vraag & Antwoord

OS Windows

iedere gebruiker een eigen externe harde schijf

5 antwoorden
  • Is het mogelijk om iedere gebruiker van de pc een eigen harde schijf te geven? Is het hierbij ook mogelijk dat iedere gebruik zijn map "mijn documenten" op zijn eigen schijf krijgt? zo ja, hoe?
  • W7 neem ik aan? Lijkt me van wel. Wel even werk om per gebruiker de mappen Documenten, Afbeeldingen, Muziek, Video's te verplaatsen naar de "eigen" partitie/schijf, zie http://www.computeridee.nl/node/49089
  • [quote:7aea0d0fa6="remco p"]een eigen [b:7aea0d0fa6]externe[/b:7aea0d0fa6] harde schijf[/quote:7aea0d0fa6]Wat je niet aangeeft is, of deze losgekoppeld worden. Zo ja, zal/zullen deze bij aansluiten een andere schijfletter toegewezen kunnen krijgen. Zorg er dus voor dat iedere eigenaar/schijf z’n eigen/vaste schijfletter toegewezen krijgt. Een beetje hoog in het alfabet, want er zal nog maar een USB-stick of zo aangesloten zitten die de eerste vrije schijfletter krijgt toegewezen. http://www.uwe-sieber.de/usbdlm_e.html Windows7 change default location documents http://www.w7forums.com/change-location-my-documents-folder-t338.html http://www.sevenforums.com/tutorials/18629-user-folders-change-default-location.html Of een en ander in de praktijk werkt zal je zelf uit dienen te testen. Starten de gebruikers bvb onder dezelfde account op, of op hun eigen. Een back-up op een andere locatie blijft belangrijk.
  • de schijven staan bij de pc in dockingstations. Deze zullen niet uitgezet worden als de pc uit gaat. De gebruikers hebben/krijgen daarbij ook hun eigen profiel/account. Hoe kan ik iedere schijf een vaste letter geven zodat deze niet meer wisselt?
  • [quote:5b018a4537="remco p"]Hoe kan ik iedere schijf een vaste letter geven zodat deze niet meer wisselt?[/quote:5b018a4537]Zie uwe-sieber-link in mijn vorige reactie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.