Vraag & Antwoord

OS Windows

word document verdwenen

14 antwoorden
 • mijn 15 jarige dochter moest een verslag maken voor school van haar stageperiode en afgelopen dinsdag heeft ze haar word document opgeslagen zoals altijd. woensdag wilde ze het document openen en er iets nieuws bij zetten, maar toen ging het mis. ze heeft een nieuw document geopend en opgeslagen met de naam van het vorige document en nu is dat vorige document verdwenen, ze heeft dus het document vervangen door een lege blz want ze had nog niks geschreven. daarna heeft ze stom genoeg alles afgesloten. kan ik het document nog ergens terug vinden? ik heb al gezocht naar *.doc en op *.tmp en op *.wbk , maar niet te vinden en ook het programma piriform recuva heb ik al geprobeert. ik heb windows xp en word 2007
 • [quote:d0afc542fc="agnesw62"]ze heeft een nieuw document geopend en opgeslagen met de naam van het vorige document [/quote:d0afc542fc] Als een nieuw document wordt opgeslagen onder de oude naam, dan heeft die applicatie wellicht het oude onder een gewijzigde extensie weggeschreven. Dan zoek je niet naar *.doc maar naar de naam van het document zelf. Als dat er ook niet is kun je alleen nog aan de slag met data recovery software. Bijvoorbeeld deze gratis applicaties http://www.gratissoftwaresite.nl/testlab/+Bestanden+kwijt+wat+is+de+beste+gratis+data+recovery+software Of eventueel de commerciële applicaties http://data-recovery-software-review.toptenreviews.com/ Alleen kun je die het beste niet op harddisk installeren, waarop dat overschreven document staat. Dat verkleint namelijk de kans op het redden van het document. Je zou deze harddisk in een andere PC kunnen plaatsen als Slave harddisk.
 • ik had ook al gezocht op de naam van het document en de oude is niet te vinden. ik heb al meerdere forums bekeken waar dezelfde vraag werd gesteld en tot nu toe heeft t niets opgeleverd. ik zal die andere tips nog even proberen, je hoort t nog wel hoe dat afgelopen is dan. ik heb op de pc een c- en een e-schijf en daarnaast nog een externe f-schijf, dus kan ik m t beste op de f-schijf plaatsen denk ik. alleen is t zo dat ik morgen voor een week met vakantie ga en dus niet achter de pc kan en ze moet het verslag smaandags na de vakantie inleveren, dus ze heeft er nu toch niks meer aan. ze heeft vanavond haar verslag opnieuw gemaakt maar t is niet meer zoals ze het voorheen had. t zal pas na m'n vakantie worden dat ik t kan uitproberen, maar dan weet ik t in ieder geval voor een volgende keer. in ieder geval bedankt voor je reactie
 • [b:3749e4ebdb]Automatisch back-ups maken van documenten[/b:3749e4ebdb] De reservebestanden van Word hebben de extensie WBK (*.WBK). > Officeknop > Opties voor Word > Geavanceerd > Opslaan > Altijd back-up maken aanvinken Back-ups worden opgeslagen in dezelfde map als het oorspronkelijke document, met de bestandsnaam Back-up van documentnaam.wbk. Maak in de map waarin het document opgeslagen wordt een map KOPIE en sleep daar het document waaraan je werkt regelmatig tussendoor naartoe (slepen/kopie) en hernoem het. Gaat er wat mis kun je altijd doorwerken immers de laatste versies staan er nog! Maak ook altijd regelmatig kopieën op externe HDD's of USB-sticks.
 • chantal heeft gisteren t meeste van haar verslag al weer opnieuw gemaakt, maar t is nu lang niet zo mooi als t geweest is. we hebben alle vuilnisbakken uitgeplozen naar haar aantekeningen en 5 van de 7 dagen terug gevonden. vanavond gaan we naar de camping voor een week en daarna moet ze haar verslag op school inleveren. ik heb wel mijn laptop mee en de printer, dus ze heeft gisteravond alles op mijn laptop gemaakt, zodat ze deze laatste dag en nog andere aanvullingen in de vakantie nog toe kan voegen, waarna ze m uit kan printen, maandag laten ondertekenen door de werkgever waar ze stage heeft gelopen en dan kan ze m dinsdag inleveren. ik heb nu meteen het vakje reservekopieen maken aangevinkt en voortaan zullen we t op usb stick ook zetten en een kopie naar m'n email sturen zodat we t niet kwijt kunnen raken. bedankt voor de tip
 • maar het belangrijkeste is natuurlijk: nooit (tenzij je heel zeker bent van je zaak) een document opslaan onder een al bestaande naam. er wordt dan niet voor niets gevraagd of je dat écht wilt doen.....
 • En altijd (ALTIJD) belangrijke documenten op minstens twee verschillende mediadragers (op twee schijven, schijf + cd, .... usb-stick,...) bewaren. Computers en harde schijven kunnen namelijk ook stuk gaan.
 • derk de jong en passer bedankt voor jullie tips, voortaan zal ik daar rekening mee houden
 • [quote:997566b7b9="Passer"]En altijd (ALTIJD) belangrijke documenten op minstens twee verschillende mediadragers (op twee schijven, schijf + cd, .... usb-stick,...) bewaren. Computers en harde schijven kunnen namelijk ook stuk gaan.[/quote:997566b7b9]Inderdaad..... ben nu ook bezig met een hopeloos geval..... heeft haar eindexamenstuk alleen op een externe schijf gezet, zonder backup, dus niet lokaal opgeslagen..... :oops: De schijf is blijkbaar gecrashed en wil geformatteerd worden (maar dat doen we niet.....) De foto's heb ik al weer terug, maar daar ging het niet om in 1e instantie... Op naar de volgende rescue tool.... :cry:
 • in het recente mei-nummer van C!T op bladzijde 106: "undelete360", misschien een bescheiden bijdrage? www.undelete360.com . Zoekt ook naar sporen van verwijderde bestanden.
 • http://tweakers.net/meuktracker/17728/recuva-114321.html : hier wordt Recuva als goed aangegeven. Verder geef ik je ook mee wat iemand me ooit mailde ivm het terug controle krijgen over een externe schijf: ‘Ik heb inmiddels me 120gb data (is externe usb-disk) weer terug. Ik ben eerst bezig geweest met disk probe voor het herstellen van de bootsector en daarna met GetDataBack for NTFS. Het had wat voeten in aarde maar alles is geslaagd! (dank aan xp77 dus)
 • [quote:7414404026="Passer"]http://tweakers.net/meuktracker/17728/recuva-114321.html : hier wordt Recuva als goed aangegeven. [/quote:7414404026]Recuva kan geen toegang krijgen tot een disk met beschadigde partitietabel.... Die dat wel kunnen zijn oa R-Studio, Testdisk. Testdisk draait nu bij mij, R-Studio vond wel veel foto's terug maar bar weinig docs. Je wilt in principe eerst aan de slag met tools die niks met je disk doen.... dan pas de andere tools.
 • Ok, André, dank voor de correctie en aanvulling!
 • GetDataback die kreeg vrijwel alles terug.... een aanrader om aan te schaffen. Testversie is online beschikbaar. http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm Je snapt.. mijn nicht was super blij.... ik kreeg een dinerbon... (had niet gehoeven... ;) )

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.