Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIFI/IP probleem

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Bij vrienden heb ik een draadloos netwerk geinstalleerd. Ze werken met 2 laptops, Vista en W7.
  Nu is het probleem ,dat maar één laptop met het internet verbonden kan zijn ;de ander zegt" kan niet verbinden want er is een andere computer met het zelfde IP adres."
  Wat is hier de oplossing ?
 • Waarschijnlijk heb je beide laptops voorzien van statische ip-adressen?
  Als je daar geen bijzondere reden voor hebt kun je de toewijzing van de adressen beter door de DHCP-server van de router laten doen. Hiermee voorkom je dit soort problemen. Elk ip-adres mag maar één keer voorkomen in het netwerk.
 • Dit snap ik, maar ….. vertel me aub hoe ik dat waar doe ???!
 • Je schakelt de DHCP-server in de router in m.b.v. de manual van de router. Meestentijds staan DHCP-servers standaard ingeschakeld, dus mogelijk is het al voldoende om bij de eigenschappen van de netwerkkaarten van de PC's in te stellen dat de IP-adressen automatisch moeten worden toegewezen.
 • Op beide laptops is DHCP ingeschakeld en in eigenschappen draadloze netwerkverbinding staat een vinkje bij " automatisch een IP adres laten toewijzen" en toch weigert de Vista laptop zich met het internet te verbinden, ook als de W7 laptop uitstaat. Er wordt dus niet meer gesproken over 2 de zelfde IP adressen,alleen noemt Vista een "time out " probleem ?????
 • Probeer nog eens een herstart, zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1447905
 • Heb ik na een paar uur gedaan en ….wonder… alle 2 de laptops zijn verbonden met het internet !!!????
  "vraag niet hoe het kan ,maar profiteer er van".
  Bedankt voor jullie hulp.
  Over en sluiten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.