Vraag & Antwoord

OS Windows

Andere partitieletters bij installatie XP?

Anoniem
GerritJ9
5 antwoorden
 • Tot dusver kreeg ik bij installatie van XP (t/m XP + SP2) altijd de partitieletters C:\ en E:\. Bij installatie van 64-bits XP (als enig OS op PC) kende Windows tijdens setup echter de letters F:\ en G:\ toe. Hetzelfde maakte ik onlangs mee bij een nieuwe installatie met een (originele)32-bits XP + SP3 CD, wederom als enig OS. Dit was na installatie op geen enkele wijze te veranderen in de normale C:\ en E:\ aanduiding- noch bij de 64-bits XP, noch bij de originele XP + SP3 CD. Is deze toekenning tijdens setup tegenwoordig "normaal" voor XP? Zo ja, is dit te veranderen?
 • Had je soms een USB station, cardreader aangesloten zitten?
  Zoja… dan schuiven soms de letters op…. C wordt D en als je pech hebt dat het een multi-cardreader is… dan kan C wel F of nog hoger worden…..
  Bij desktops altijd installeren zonder deze zaken.
 • [quote:fe7004b046="andre@home"]
  dan kan C wel F of nog hoger worden…..
  Bij desktops altijd installeren zonder deze zaken.[/quote:fe7004b046]

  Dat weet ik uit ervaring. Windows XP heeft een jaar lang op I: gestaan op mijn harde schijf. Toen ik Windows 7 installeerde heb ik de kabel van de cardreader los gemaakt en toen werd Windows geïnstalleerd op C:.
 • Disk Manager (bij computer management, bij administrative tools) kan je schijfletters veranderen. ^^ Als je ze graag terug wil.
 • Maar niet voor de schijf waar Windows op staat… en daar ging het nu juist om. Effe opletten…. :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.